La multi ani, Alexandra Maria Lara!
    -
 

La multi ani, Alexandra Maria Lara!

Data nasterii: 12 Noiembrie 1978
Alexandra Maria Lara (Alexandra Platareanu) s-a nascut pe 12 noiembrie 1978, in Bucuresti. Pe cand avea numai patru ani, familia ei decide sa fuga de regimul comunist din Romania, pe atunci sub conducerea lui Nicolae Ceausescu, refugiindu-se in Germania. Desi initial voiau sa mearga in Canada, ajung in Germania, unde locuiesc mai intai la Freiburg in Breisgau, Baden-Württemberg, ulterior mutandu-se la Berlin.

Dupa absolvirea Liceului Francez din Berlin, in 1997, Lara incepe sa studieze actoria la Theaterwerkstatt Charlottenburg, al carui cofondator este chiar tatal acesteia. La 16 ani Lara juca deja diverse roluri principale in dramele de televiziune germane, de exemplu serialul "Die Bubi Scholz Story" (1998) (TV).
Performanta aclamata de catre critici din "Der Tunnel" (2001), ii deschide drumul spre marele ecran.

Pana in prezent cele mai importante roluri ce au facut-o faimoasa pe plan international sunt: rolul lui Traudl Junge, secretara lui Adolf Hitler, in drama germana nominalizata la Oscar pentru Cel mai bun film strain "Der Untergang" (2004). Datorita acestei performante extrem de convingatoare, Lara primeste o scrisoare de la regizorul  Francis Ford Coppola, in care ii propune un rol principal in filmul  Youth Without Youth (2007). Tot in 2007, joaca rolul juralistei Annik Honoré in filmul "Control" (2007), care expune biografia canterului Ian Curtis.  Un alt film foarte cunoscut in care a jucat este „Doctor Jivago” (2002).

In 2008 Alexandra Maria Lara a facut parte din juriul Festivalului de la Cannes, iar in 2005 a facut parte din juriul Festivalului International de Film Transilvania.

de Redactia - 2490 afisari
 
         
 
3.0 - 1 voturi