La multi ani, Petre Popeanga!
    -
 

La multi ani, Petre Popeanga!

Data nasterii: 19 Mai 1944
Petre Popeanga s-a nascut pe 19 mai 1944, in Leleiti, judetul Gorj. A absolvit Academia de Studii Economice, Bucuresti, fiind Doctor in economie, specialitatea Bilant si control de gestiune. De asemenea, Popeanga este absolvent al cursului "Contractarea creditelor externe" organizat de Banca Mondiala (1997), absolvent al cursului "Controlul gestiunilor publice" organizat de Curtea de Conturi a Frantei (1998), dar si absolvent al cursului "Bugetizarea si contabilizarea pe baza de drepturi constatate", organizat de Ministerul Economiei, Finantelor si Industriei din Franta (2000).

In plan profesional, Petre Popeanga a fost sef seviciu la Comitetul de Stat al Planificarii, vicepresedinte si consilier de conturi al Curtii de Conturi a Romaniei (aug.1993-nov.2004), director al Curtii de Conturi a Romaniei, director general adjunct la Ministerul de Finante, econimist la o societate comerciala, analist la Minsiterul Comertului Exterior si profesor universitar la Academia de Studii Economice si Universitatea "Nicolae Titulescu" din Bucuresti (1993).

Din 1992 este membru PRM, detinand si functia de vicepresedinte al PRM (2005 pana de curand), dar si cea de deputat in Parlamentul Romaniei si secretar al Biroului Permanent in Parlamentul Romaniei (a fost si eurodeputat din partea PRM).

Anul trecut si-a depus chiar si dosarul de candidatura pentru Primaria Generala a Bucurestiului.

de Redactia - 4156 afisari
 
         
 
2.5 - 4 voturi