La multi ani, Pavel Bartos!
    -
 

La multi ani, Pavel Bartos!

Data nasterii: 20 Ianuarie 1975
Simpaticul actor Pavel Bartos, cunoscut publicului din emisiunile „Romanii au talent” si „Vocea Romaniei”, pe care le prezinta alaturi de Smiley, respectiv, mai nou, Nicoleta Luciu s-a nascut la Miercurea Ciuc, jud. Harghita, pe 20 ianuarie 1975. A urmat Facultatea de Teatru, Universitatea "Babes - Bolyai" din Cluj, clasa profesor universitar Marius Bodochi, si dupa care a fost repartizat la Teatrul de papusi "Puck" din Cluj (1993-1994).

Bartos a ocupat apoi un loc in trupa Teatrului National din Cluj si a Teatrului de Nord din Satu Mare, iar in 1999 obtine prin concurs un post de actor la Teatrul National din Timisoara si la Teatrul Maghiar de Stat "Csicky Gergely", colaborand si cu Opera Romana din Timisoara.

In 2001 este acceptat in trupa Teatrului "Odeon" din Bucuresti si incepe colaborarea cu televiziunea, la inceput prin reclame si spoturi publicitare, apoi prin participarea la diverse emisiuni de divertisment, prezentator matinal la TVR 1 - „Buna Dimineata Romania” (2002-2003) sau coprezentator la emisiunea PRO Tv „Casatorie in direct”.

In 2004, Pavel intra cu "dreptul" in lumea telenovelelor, filmand in fiecare an cate o productie de gen a trustului PRO: "Numai iubirea" (Paul Tanase), "Pacatele Evei" (Luigi), Aniela (Janos Ionescu Bartok ), nelipsind din nici o telenovela sau emisiune cu larga audienta (de exemplu „Dansez pentru tine”).

Bartos este casatorit cu Anca, impreuna cu care are doua fetite, Eva si Rita.
Iubeste dansul, canto, pictura, desenul, patinajul stie la perfectie limba maghiara, se descurca in engleza si franceza.

Premii si nominalizari:
Nominalizare la Premiul de interpretare-Festivalul Teatrelor Minoritare din Romania (2001);
Marele Premiu la Gala Tanarului Actor, Costinesti (1998,1999);
Nominalizare la Marele Premiu la Gala Premiul Hystrion pentru interpretare- Festivalul de Arta Insolita, Cluj (1994).

Filmografie:
„Happy Feet Two” / „Happy Feet 2”: Mumble Danseaza Din Nou (2011) - Krill-ul Will (dublaj)
„Mostenirea” (2010) - Jules
„The Princess and the Frog” / Printesa si Broscoiul (2010) - Facilier (dialog)
„Aniela” (2009) - Janos Ionescu Bartok
 „Ho Ho Ho” / „Ho, Ho, Ho” (2009) - Marin
„Ingerasii” (2008) - mafiotul Duda
„Razboiul sexelor” (2007) - Filip
„Iubire ca in filme” (2006)
„Pacatele Evei” (2005) - Luigi
„Numai iubirea” (2004) - Paul Tanase (2004)
„Amen” (2002) - Locotenent SS 2

de Redactia - 3065 afisari
 
         
 
3.0 - 1 voturi