La multi ani, Marina Scupra!
    -
 

La multi ani, Marina Scupra!

Data nasterii: 24 Decembrie 1967
Marina Scupra s-a nascut pe 24 decembrie 1967, la Bucuresti. A urmat cursurile Scolii Populare de Arta din Bucuresti, clasa Gloria Bordea Mihalache, aparand frecvent in emisiunile pentru copii ale Televiziunii Romane si participand la festivalurile judetene de muzica. In anul 1973 debuteaza in emisunea "Prietenii lui Aschiuta", in anul 1981 participa la Festivalul national "Cintarea Romaniei" unde obtine mentiune in etapa republicana.

Trei ani mai tarziu, Marina Scupra obtine Trofeul Festivalului de la Mamaia interpretand melodia „JOC DE COPII”, compozitor Laurentiu Profeta, dupa ce, cu un an in urma primise din partea juriului, la acelasi festival, Premiul Tineretii.

Dupa ce a obtinut trofeul la festivalul Mamaia, Scupra a inceput colaborarea cu compozitorul Dan Dimitriu, cel care i-a devenit sot. Din 1993 este angajata la Casa de Cultura a Ministerului de Interne. In 1994, a jucat in comedia "Concurs de seductie", din distributia careia au mai facut parte Horia Brenciu si Tino Furtuna de la "Holograf".

Marina Scupra a cantat in spectacolele Teatrului de Revista ,,Constantin Tanase” din Bucuresti. In 2001 a absolvit Facultatea de Drept a Universitatii ,,Titu Maiorescu”.

In prezent este profesoara de canto - muzica usoara la Scoala Popoulara de Arta din Constanta, iar copii indrumati castiga numeroase premii al festivalurile pentru copii. Din repertoriul artistei: “Joc de copii” (Laurentiu Profeta), Tineretea mea, iubirea mea e un adevar”, “Nu te intoarce”, “Ce ai facut cu viata mea?” (Dan Dimitriu), Copiii de pe strada mea (Al. Mandy).

de Redactia - 6504 afisari
 
         
 
3.0 - 1 voturi