La multi ani, Costi Ionita!
    -
 

La multi ani, Costi Ionita!

Data nasterii: 14 Ianuarie 1978
Cantaretul, compozitorul si producatorul Costi Ionita s-a nascut pe 14 ianuarie 1978, in Constanta. A inceput sa cante de la varsta de 6 ani, decizia apartinand parintilor, acestia inscriindu-l la „Clubul pionierilor” din Constanta.

La numai 12 ani, Costi a intrat in taraful clubului din Constanta, unde l-a avut ca profesor pe Ion Radulescu. Pentru a-si cizela talentul, viitorul compozitor a urmat Scoala de Muzica din Constanta-percutie si pian, dar si Scoala Populara de Arte din Constanta - acordeon, canto.

In adolescenta, a intrat la Liceul de informatica “Ovidius”, unde a format o trupa de rock „Agartha”. Ulterior, impreuna cu Dorin Topala si Laura Mihaila (soprana la filarmonica din Constanta) a format trupa dance „Valahia”.

In 1998, fiind prezent la repetitiile pentru Festivalul Mamaia, Costi Ionita l-a descoperit pe Mihai Traistariu care concura la sectiunea interpretare. Formula Valahia era pe atunci formata din Costi, Mihai, Dorin si Laura - la scurt timp s-a decis ca Laura sa paraseasca formatia.

A urmat continuarea proiectului Valahia in formula de tri cu aparitia piesei „Banii si fetele”. In anii ce au urmat, Costi a descoperit trupa Exotic (din care, dupa despartire sau format Blondy si Sexxy) si a creat prima melodie manea „Femeia te iubeste”, cu influente orientale. Au urmat trupele Kosovo si Elegance (aceasta trupa avand mai multe formule), care au sustinut stilul de manea ce ajunsese in mare voga.

Dupa despartirea de trupa Valahia, Costi si-a inceput cariera solo. Dupa ceva timp, impreuna cu Andrea, a format trupa „Sahara”, printre cele mai cunoscute cantece ale lor aflandu-se „Upotrebena” si „I wanna” (cu Shaggy si Bob Sinclar).

Costi Ionita detine postul de radio Party Radio si postul de televiziune Party TV care nu mai este difuzat si Mynele TV. El a fost nominalizat la "Premiile Grammy" cu hitul produs si cantat de Shaggy cu Kat DeLuna intitulata "Dame".

In 2012, Costi compus piesa Zaleilah pentru Mandinga, aceasta reusind sa ocupe doar locul 12 in finala Eurovision 2012, castigata de Suedia si Loreen cu a sa „Euforia”.

de Redactia - 5426 afisari
 
         
 
3.0 - 1 voturi