La multi ani, Andreea Macelaru Sofron!
    -
 

La multi ani, Andreea Macelaru Sofron!

Data nasterii: 27 Februarie 1971
Actrita Andreea Macelaru Sofron s-a nascut pe 27 februarie 1971. Desi era decisa sa dea la Facultatea de Limbi Straine, Andreea a decis la terminarea liceului ca vrea sa faca teatru. „Intamplarea a facut ca in '89, cand am terminat eu liceul, la sectia de italiana sa nu se scoata nici un loc la concurs. Cum nu voiam sa stau un an pe bara, i-am zis tatei, mai mult in gluma: «Tata, stii, m-am gandit sa dau la Teatru». Raspunsul lui m-a interzis: «Da? Sa stii ca si eu m-am gandit». A fost o surpriza uriasa, fiindca pana atunci tata nu facuse decat sa-mi repete tot timpul ca: "Daca te prind ca dai la Teatru, iti rup picioarele". Ei, m-am intalnit cu cineva care mi-a creionat un repertoriu si gata! Asta a fost toata pregatirea mea. Plus romana, care era materie de examen, si unde, intr-adevar, eram toba de carte, ca de romana aveam nevoie si la Limbi Straine. Am dat examenul si-am intrat din prima. Desi locuri au fost foarte putine. Cred ca vreo patru. Si-apoi, am prins drag de actorie”, marturisea Andreea Macelaru Sofron intr-un interviu acordat publicatiei Formula AS.

Si-a inceput cariera inca din anul III de facultate, in 1992, cand a debutat pe scena Teatrului Nottara, in piesa "Santaj", de Ludmila Razumovskaia, in regia lui Dominic Dembinski. Imediat dupa aceea, Andreea a fost distribuita in rolul "Miranda", in piesa "Furtuna" a lui Shakespeare, spectacol realizat in limba engleza, care a fost jucat si la festivalul de teatru din Liverpool, Anglia. Piesa a fost pusa in scena atat in Ungaria si Polonia, cat si in Germania, fiind apoi preluata de Teatrul Romano - American din Bucuresti. A jucat si in „Vocea Inimii”, in „Nimeni nu-i perfect” si in filmul „Carol I”, in regia lui Sergiu Nicolaescu.

Pe langa faptul ca este o actrita desavarsita, Andreea Macelaru Sofron este si o mamica fericita. Impreuna cu actorul Cristian Sofron are doi copii minunati, alaturi de care-si petrece tot timpul liber. "Ei sunt cei mai importanti pentru mine, dar cand e de muncit, muncesc. Insa tot timpul extra-munca mi-l petrec cu ei. Nu plec nici la o plimbare scurta fara Luca si Sara".

de Redactia - 6013 afisari
 
         
 
3.0 - 1 voturi