Astazi este ziua lui Dumitru Dragomir. La multi ani!
    -
 

Astazi este ziua lui Dumitru Dragomir. La multi ani!

Data nasterii: 30 Mai 1946
Dumitru Dragomir s-a nascut pe 30 mai 1946, in Balcesti (Valcea). Dragomir a fost fotbalist la echipele Nitramonia Faragas, apoi la echipa de tineret a Universitatii Craiova si la Chimia Ramnicu Valcea. Timp de zece ani el s-a perindat la conducerile echipelor Viitorul Scornicesti si FCM Brasov, pentru ca intre 1987 si 1989 sa conduca clubul de fotbal al Securitatii, Victoria Bucuresti.

Absolvent al scolii de antrenori de fotbal de pe langa Institutul de Educatie Fizica si Sport (1982) si al scolii tehnice postliceale de constructii hidrotehnice (1987), „Oracolul din Balcesti” a facut trei luni de inchisoare in 1976 pentru ca jucase poker si barbut. La zece ani distanta, in 1998, el a terminat si Facultatea de Stiinte Economice.

Dupa revolutie, Oracolul din Balcesti s-a apucat de afaceri in presa: la iesirea din penitenciarul Rahova, unde a fost arestat pentru abuz in serviciu contra intereselor obstesti la clubul sportiv Victoria, a infiintat revista Saptamana. Un an mai tarziu, Dragomir lansa ziarul Sportul romanesc (in 1997 ziarul a disparut dupa ce fusese parasit de echipa redactionala care a fondat un alt cotidian sportiv, Pro Sport), apoi Universul si ziarul de scandal Atac la persoana (1998).

In 1992, Dragomir a fost ales vicepresedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal din Romania, iar in 1997 devenea presedintele Ligii, functie pe care o detine si in prezent. De asemenea, s-a inscris in Partidul Romania Mare si a fost deputat de Valcea pe listele acestui partid (2000-2008), in 2004 a candidat la functia de primar general al capitalei. S-a retras insa din PRM in anul 2008, motivul demisiei fiind cota scazuta la care se afla in acel moment PRM, sub pragul electoral, ceea ce nu i-ar fi permis sa obtina un nou mandat de parlamentar.

Dupa demisia din PRM, Dumitru Dragomir s-a orientat spre PD-L, pentru a candida la alegerile parlamentare intr-un colegiu din judetul Olt sau din Moldova, dar PD-L a respins candidatura sa.
In 2009 el castiga al patrulea mandat in fruntea președintele Ligii Profesioniste de Fotbal din Romania, neavand nici de aceasta data un opozant. Dintre cele 18 cluburi ale Ligii I, 16 l-au votat pe Dragomir, Unirea Urziceni s-a abtinut de la vot, iar Pandurii Targu Jiu nu a avut reprezentant la Adunarea Generala.

Cat despre viata personala, Dumitru Dragomir s-a casatorit cu profesoara Vica Dragomir si a avut doi fii, insa primul copil, Manuel, a murit in 1987. Cel de-al doilea, Bogdan Dragomir este dezvoltator imobiliar.

de Redactia - 2841 afisari
 
         
 
3.0 - 1 voturi