Astazi este ziua Loredanei Groza. La multi ani!
    -
 

Astazi este ziua Loredanei Groza. La multi ani!

Data nasterii: 10 Iunie 1970
Nascuta in Onesti, judetul Bacau, pe 10 iunie 1970, Loredana Groza a debutat in teatru la varsta de sapte ani urcand pe scena Casei de Cultura din orasul natal in piesa “Problema problemei”. Primul premiu muzical castigat a fost “Retorta de cristal”. La doar 14 ani a participat la faza nationala a concursului ”Cantarea Romaniei”. Desi varsta minima pentru a intra in concursul ”Steaua fara nume” era 17 ani, Loredana a ascuns faptul ca are 14 ani si a castigat trofeul in toate fazele lui.

In 1986, ea a castigat Trofeul Festivalului de Muzica Usoara Mamaia cu melodia „Ma intreb ce sa fac?”. Raspunsul la intrebarea oarecum retorica a venit imediat: sa cante. Si a cantat in Germania, Polonia, Israel, Turcia, Franta sau Anglia.

Anul 1988 a reprezentat unul dintre cele mai importante momente din viata sa artistica: atunci a aparut primul sau disc, „Buna seara, iubito!”. Ca artist, Loredana nu a avut o viata lina, asta si pentru ca, asa cum titra revista VIP in octombrie 2011, in perioada comunismului, chiar in 1988, aparitia ei la postul public de televiziune a fost interzisa. De atunci si pana la evenimentele din decembrie 1989, publicul a vazut-o foarte rar la Televiziunea Romana, singurul canal tv de la acea vreme. Chiar si asa, cariera muzicala a Loredanei nu a cunoscut perioade de repaus. Nici macar intemeierea unei familii si venirea pe lume a fiicei sale, Elena, nu au constituit un impediment.

De atunci a devenit una dintre cele mai cunoscute cantarete din Romania, iar cariera de actrita a mers in paralel cu muzica. Ea a jucat in prima comedie filmata dupa revolutie, ”A doua cadere a Constantinopolului” care s-a bucurat de un numar record de spectatori, 1,5 milioane. Zeci de colaborari si la fel de multe filme au urmat pentru Loredana Groza.

In plan personal, Loredana a avut o relatie cu Gavrila Balint, dar si cu Catalin Catoiu, „Teava”, primul sau iubit al Loredanei. Insa cea mai importanta relatie a Loredanei a fost cea cu basistul Marian Ionescu de la Directia 5. Dupa patru ani de stat impreuna, desi nu erau casatoriti oficial, Loredana l-a dat afara pe Marian Ionescu din apartamentul ei din Piata Amzei, de dragul noului sau iubit, Andrei Boncea, director la Pro TV. Dupa o luna de la casatoria cu Andrei Boncea, interpreta de muzica pop a devenit mama unei fetite, Elena, botezata de cuplul Janina Stefan-Sirbu si Florin Calinescu. Casnicia lor este durabila si solida chiar si in prezent.

de Redactia - 3344 afisari
 
         
 
3.0 - 1 voturi