"Eurovisionul este un show de televiziune si nimic altceva"

Adaugata 2009-09-21, la ora 14:44:37
"Eurovisionul este un show de televiziune si nimic altceva" Ati fost cinci, acum sunteti 12. Cum ati ajuns la aceasta formula?
A fost munca multa. Cand eram in formula de cinci, cantam pop-rock, dar a venit momentul in care, la un concert, ne-am gandit sa cantam trei piese cu prietenii nostri de la Chisinau. Am repetat acele piese, iar succesul a fost mult mai mare decat ne asteptam. A fost ideea lui Eugen, colegul nostru de la clape. Am pornit intr-o joaca la Chisinau si, de la doua saptamani de studio, am stat o luna si jumatate si asa am ajuns sa fim 12. Mergem in aceasta formula la orice eveniment. Suntem o familie mare si mult mai spectaculosi decat inainte, prin contributia fiecarui membru.

Ce au facut fetele inainte de a ajunge in trupa?
Dianna a cantat cu o trupa din Chisinau, dar mai bine va spune ea.
Am cantat timp de cinci ani in Savana, o trupa cu doua fete si un baiat, apoi am inceput o cariera solo in octombrie 2007, ulterior aparand ei, raza de soare, si mi-a placut ideea ca voi fi in postura de rusoaica, pentru ca mai mult cant melodiile rusesti-tiganesti si mi-au placut foarte tare si baietii. Eu sunt si actrita de teatru la Chisinau si mi-a fost usor sa ma integrez in noul grup.
Tania este laureata unui festival de romante, Crizantema de Argint, canta foarte bine folclor. Dianna e cu partea pop ruseasca, eu sunt cu partea pop romaneasca, iar Tania este cu partea de folclor, asa ne-am impartit.

Ce evenimente amuzante ati trait pana acum?
Ne mai amuzam la inceput, cand Ionut canta in rusa si mai incurca un cuvant.
Am avut de curand un eveniment foarte important la Chisinau, alaturi de Toto Cutugno si de alti mari artisti. Eu am avut de cantat foarte multe melodii in rusa, era sala plina si toti erau ferm convinsi ca sunt vorbitor de limba rusa, pentru ca nu am gresit niciun cuvant. De fapt, eu nu stiu nimic mai mult decat cuvintele acelea pe care le-am invatat fonetic si prostiile invatate de la  ei, injuraturile si cat sa spun buna ziua. La petrecerea de dupa concert, cateva doamne au venit sa-mi spuna ceva si m-au incurcat definitiv, nu stiam ce sa le raspund. Am chemat un coleg si ne-am inteles. Erau uimite ca nu sunt rus.

Va ganditi sa mai participati la Eurovision?
Cineva a ascultat acest album, i-a placut si ne-a invitat sa participam la Eurovision, numai ca avem o problema. Noi suntem 12 si numarul maxim admis pe scena este de sase persoane. Va trebui ori sa concepem ceva foarte special incat sa ramanem sase, ori fiecare sa tina in brate cate un coleg si rezolvam (rad). Din ce in ce mai multe melodii fara valoare merg la acest concurs si se fac tot mai multe play-backuri. Si Cerbul de Aur a avut cateva concerte play-back “extrem de reusite”. Altcineva ne spunea, dupa un festival la care am participat, ca ar trebui sa mergem si la Eurovision. E clar ca am putea merge, dar nu stiu daca ne mai intereseaza. Eu am “gustat” de mai multe ori acest eveniment si am ramas cu un gust amar. Nu mai este vorba de muzica sau de calitatea ei. Este un show de televiziune si nimic altceva. Acesta a fost un an norocos, pentru ca lumea isi mai aduce aminte refrenul piesei castigatoare. Dar daca intrebi pe cineva de piesele anilor trecuti, nimeni nu-si mai aminteste macar genul din care facea parte melodia castigatoare sau cine a castigat.

Cantati si play-back sau doar live?
Niciodata nu facem play-back la evenimente. Nu suntem mereu cu glasul la superlativ - eu, spre exemplu, acum sunt foarte racit -, dar publicul simte, nu-l poti pacali. Singurul loc unde nu putem canta live este la unele emisiuni televizate. Nu toate ne pot asigura partea tehnica de care avem nevoie pentru live si acolo se face play-back, dar nu este un concert.
de Gabriela Niculescu - 3164 afisari
 
         
 
3.0 - 3173 voturi