Gral Medical a lansat primul card de sanatate cu acumulare din Romania

Adaugata 2011-12-06, la ora 13:27:51
Gral Medical a lansat primul card de sanatate cu acumulare din Romania Gral Medical a lansat cel mai nou produs pe piata cardurilor si abonamentelor de sanatate, si anume cardul cu acumulare Favor. Cu aceasta ocazie, piata serviciilor medicale capata o noua dinamica, atit prin caracterul inovativ, cit si prin spargerea barierelor existente de peste zece ani in acest domeniu. Arhetipul clasic al unui abonament de sanatate, ce subliniaza doar principii asiguratorii, va putea fi inlocuit cu principiul “platesc numai atit cit am nevoie”. Astfel, fortele decizionale sint orientate mai mult catre beneficiarul cardului (pacient), iar acest lucru se va face avind la baza o informare mai buna si o cultura medicala peste media existenta in prezent.“Desi, in prezent, piata serviciilor de abonamente de sanatate detine aproximativ 10-12% din totalul pietei serviciilor medicale private (600 mil. de euro), ponderea majoritara este data de abonamentele corporate. Daca pachetele existente se invirt in jurul serviciilor de medicina muncii, cu siguranta pacientii au fost uitati, iar ei trebuie sa se adaposteasca intre sistemul de stat si politica companiilor private”, a declarat Robert Chitan, director de promovare-dezvoltare Gral Medical.
Gral Medical a investit peste 400.000 de euro in consultanta, logistica si infrastructura sistemului informatic, pentru ca acest produs sa fie disponibil, incepind din aceasta toamna, in majoritatea oraselor in care activeaza Gral Medical. “Acest proiect de dezvoltare este initiativa antreprenoriala a actionarilor campaniei, impreuna cu echipa de dezvoltare, inca din anul 2010, insa proiectul a fost intirziat, deoarece lipsea ultima piesa din domino, care sa declanseze start-up-ul, si anume feedbackul de la pacienti”, mai spune Robert Chitan.
Compania Gral Medical a inregistrat, in primele noua luni ale acestui an, venituri de 10,5 milioane de euro, cu o crestere de 20% fata de perioada precedenta a anului trecut, si estimeaza venituri totale de peste 14 milioane de euro in 2011.
Cardul cu acumulare Favor are la baza un studiu de cercetare efectuat in reteaua clinicilor Gral, care a fost realizat de Gral Medical in perioada octombrie 2010 - august 2011, in orasele Bucuresti, Craiova, Ploiesti, Pitesti si Focsani.
“Comportamentul pacientului fata de serviciile medicale private a evidentiat, ca o linie rosie, ca un produs trebuie sa permita flexibilitate, acces liber la orice serviciu si preturi reduse. In aceste conditii, cardul cu acumulare Favor reuneste toate cele trei atribute la un loc”, a precizat Robert Chitan.

Ce este cardul cu acumulare?
Cardul cu acumulare Favor este un card de sanatate cu “acumulare”. Asta inseamna ca pe el se acumuleaza bani, iar acestia ramin pe card atit timp cit doreste titularul. Nu exista o perioada in care se pierde suma acumulata pe acest card. Atit in cazul abonamentelor clasice, cit si al asigurarilor de sanatate (principiile sint aceleasi), exista dezavantajul ca pacientul pierde, la sfirsitul anului, toata suma depusa. Acest lucru se intimpla din cauza faptului ca foarte multi abonati nu folosesc serviciile medicale din pachet sau nu sint obligati sa utilizeze polita de asigurare.

Cardul cu acumulare Favor poate fi folosit de toti membrii familiei (parinti, copii, frati etc). Atunci cind pacientul este pus in situatia in care un membru al familiei are probleme de sanatate, cardul Favor protejeaza intreaga familie. Mai mult decit atit, cardul ofera flexibilitate maxima la acumulare (lunar, ocazional sau ambele). In cazul abonamentelor clasice sau al asigurarilor de sanatate, acestea sint uninominale (nu pot beneficia de el si membrii familiei), iar plata trebuie facuta lunar, fara sa iti ofere o varianta, in cazul in care te razgindesti sau apare ceva neprevazut.

Titularul cardului are acces la toate serviciile medicale oferite (analize, investigatii, consultatii), la preturi mult mai mici. Pacientul are posibilitatea sa isi aleaga singur un doctor renumit din intreaga echipa medicala a clinicilor, iar un card incheiat in provincie poate oferi fara probleme accesul la servicii medicale in centrele din alte orase (daca se afla in tranzit, in vacanta sau, pur si simplu, doreste un serviciu nou). In cazul abonamentelor de sanatate clasice, arondarea la un doctor coordonator limiteaza accesul la serviciile din lista suplimentara si la medici cu renume.“Din aceste trei mari beneficii (acumularea sumelor pe card, flexibilitate si protectie familiala, preturi mai mici) se desprind si alte beneficii calitative, cum ar fi, de exemplu, cuantificarea si transparenta serviciilor medicale accesate. Apoi, pe viitor, toate acestea pot conduce la o responsabilitate mai mare din partea pacientului, iar acesta este motivat sa urmeze programe de preventie si informare medicala”, a completat Robert Chitan.

In perioada 15 noiembrie 2011 – 15 decembrie 2011, in cadrul campaniei “A inceput era cardului cu acumulare”, Gral Medical acorda un bonus de 100, 200 sau 300 de lei pentru fiecare card incheiat, pentru cele trei tipuri de carduri oferite.
Detalii suplimentare puteti gasi pe site-ul oficial al companiei, www.gralmedical.ro, direct, la sediul centrelor Gral Medical, sau la call center: 021-323.00.00 (02). 
de Rares Pop - 6855 afisari
 
         
 
3.0 - 5665 voturi