Televizorul  ne strica viata
    POZA:
 
 

Televizorul ne strica viata

Am renuntat la cablu tv in primavara, dupa aproape un an in care ma uitam la tv maximum trei ore pe saptamina. Aproape de fiecare data cind incercam sa ma uit la posturile romanesti descopeream tipete, cazuri extraordinare, penibilitate si promiscuitate. Dupa citeva minute deveneam nervos fara vreun motiv anume. Stresat. Panicat.
Motive sa nu te mai uiti la tv:
1. Prosteste. Studiile arata ca televizorul, ca mediu pasiv de informare si divertisment, inhiba activitatea cerebrala. Cititul ajuta imaginatia si imbogateste vocabularul, pina si jocurile maresc viteza de reactie si excita pozitiv mintea, dar televizorul chiar prosteste! O spun cercetatorii britanici.
2. Strica ochii. Nu e vorba de radiatii, pentru ca televizoarele moderne au rezolvat aceasta problema, este vorba de distanta de la care privim ecranul si faptul ca ochii obosesc cind sint folositi pentru a privi un singur lucru.
3. Manipuleaza. Sint atitea filme si documentare despre manipularea prin televiziune, incit sper ca nu mai trebuie sa va spun nimic in apararea (injurarea) acestui punct.
4. Timp liber. Sint atitea lucruri pe care trebuie sa le faci intr-o zi! De ce sa-ti ocupi putinul timp liber cu televizorul cind poti iesi in oras, in parc, la mall sau macar in fata blocului? Mai cunosti oameni noi, te distrezi, te deschizi la minte.
5. Ingrasa. Hai sa calculam: minimum doua ore pe zi inmultit cu
28 de zile pe luna inmultit cu 12 luni pe an. Stai in fotoliu sau pe canapea in aceeasi pozitie in care stai si la scoala sau la facultate, la serviciu sau in trafic. Si ne mai miram ca ne paste obezitatea!
6. Negativ, agresiv, panicos. Ai observat ca stirile televiziunilor autohtone sint din ce in ce mai spectaculoase, mai socante, mai extraordinare? O ora de panica pe zi indusa de imagini dure si texte agresive ne transforma, usor-usor, in monstri speriati si rai. Merita?
7. Sursa de poluare. Dupa ce ca strica ochii, prosteste, manipuleaza si… (toate motivele de mai sus), mai si consuma curent electric. Ai vazut pe marginea drumurilor padurile defri­sate? Ai auzit de inundatii si sate luate pe sus de ape? Inchide televizorul acum si iesi afara, in soare!
de Florin Grozea - 1911 afisari
 
         
 
3.0 - 1 voturi