Pentru tinerele mamici din politica, familia e pe primul plan

Ca trasaturi comune, mamicile despre care vorbim sunt casatorite cu ziaristi de profesie, pe care i-au cunoscut cand acestia erau acreditati pe zona politica, iar copiii lor poarta numele tatilor. De asemenea, toate trei si-au pastrat numele de familie... Motivele: fiecare era cunoscuta publicului cu numele sau, iar schimbarea ar fi incurcat putin lucrurile, feminismul si, punctual, dorinta ca numele sa mearga mai departe. In categoria mamicilor tinere, caci despre ele vom vorbi in randurile urmatoare, am putea adauga chiar si numele Ralucai Turcan, la randul ei casatorita cu un practician din presa...

Directa, dar cu fair-play, Olguta Vasilescu a fost, in 2000, cel mai tanar deputat din Parlamentul Romaniei, in prezent fiind senatoare… Provenind din Craiova si fiind preocupata de problemele orasului sau, Olguta Vasilescu si-a pus in gand ca peste cateva luni sa candideze la primaria orasului in care locuieste. In cazul castigarii alegerilor, aceasta va stabili un record national: va fi singura femeie primar de municipiu din Romania, de la revolutie incoace. Batalia pe care o are de dus la Craiova nu este usoara, daca ne aducem aminte de primarul Solomon, arestat si victimizat de craioveni, sau de clanurile despre care a auzit toata tara… Indiferent de rezultat, Olgutei i-au placut mereu provocarile importante.
Orice problema ar avea, cel mai bun medicament pentru senatoare este fiul ei, care sta acasa, la Craiova. Cand dorul de cel mic o macina mai tare (au fost rare cazurile cand aceasta a ramas in weekend la Bucuresti), Olguta priveste fotografiile din telefonul mobil. Odata ajunsa la Craiova, senatoarea profita din plin de timpul petrecut cu baietelul sau. Nu de putine ori insa, in toata aceasta perioada, „uriasul” ii produce si pagube: „Prin imitatie, copiii mici fac ce vad la parinti. Pe al meu il atrag foarte tare medicamentele, cremele si rimelurile mele, dar si pudra. Se amuza cand pune mana pe ele si le ascunde prin toate colturile. Se mazgaleste pe tot corpul cu rimelul, care se curata, de altfel, foarte greu”. Pustiul are putin peste doi ani si putem spune ca este, cu siguranta, un izvor nesecat de energie pentru mama sa.
Cristina Pocora are si ea o fetita de sapte luni, varsta la care a inceput sa se agate deja de orice si, recent, a spart si primul ei pahar... „Cand eu sunt la munca, iar Dan (n.red. - sotul, Dan Cruceru, prezentator la Acasa TV) e si el la lucru, mama este cea care ma ajuta cu Sofia, facand naveta de la Galati special pentru acest lucru. Pe de alta parte, Dan e de baza in weekend. La emisiuni reusesc sa merg doar atunci cand Dan nu este la munca, pentru ca cineva trebuie sa stea cu Sofia si nu am incredere sa o las cu cineva strain. Baita de seara si adormitul Sofiei fac parte din activitatile lui Dan, fie ca sunt eu acasa, fie ca nu. Tot Dan isi pune hamul pentru a o purta pe Sofia, pentru ca el este mai inalt si face sport”, ne spune Cristina, adaugand: „Sunt foarte mandra de sotul meu. As vrea ca tinerele fete de astazi sa inteleaga ca rolurile s-au mai modificat putin. Barbatul din viata lor nu trebuie sa aiba doar atributele clasice, ci sa aiba rabdare, sa le ajute cu copiii, sa stie sa schimbe pampersii, sa faca mancare si sa fie chiar jumatatea lor”.
In planurile Cristinei este si nasterea unui baietel, dar, daca a doua incercare se „soldeaza” tot cu o fetita, mai are dreptul si la o a treia incercare: „As vrea si un baietel, sa am si eu copilul meu, ca Sofia este a lui Dan. Daca va fi tot fetita, sanatoasa sa fie, iar eu il mai fac si pe al treilea. Daca si al treilea este tot fetita, desi vrem baiat, atunci sa fie si ea sanatoasa.
In acel moment noi ne oprim...”, ne spune aceasta cu zambetul pe buze. Chiar si atunci cand raceste, asa cum s-a intamplat saptamana trecuta, deputata PNL nu poate sta departe de fiica sa, dar o fereste pe cat posibil de orice infectie: „Doamne fereste! Atat mi-ar trebui, sa raceasca ea! Cum sa stau fara sa o vad pe Sofia? Port masca in casa pentru a nu-i transmite virusul racelii”.
Deputata liberala Diana Tusa este, la randul sau, mamica unui baietel de un an si zece luni. Cum acesta nu vorbeste prea clar, cel mic ne-a spus pe un ton hotarat ca se numeste Alec Tutu Bibi (n. red. - Alexandru Tusa Buble – Tusa, de la numele mamei, si Buble, de la al tatalui, Iosif Buble, reporter tv). Ca orice copil, Alex cauta sa descopere realitatea din jur in felul sau: „Ma trezesc fara diverse lucruri. Ii place sa scotoceasca peste tot! Se ascunde in sifonier, printre hainele mele si face «bau-bau»”. Alec Tutu Bibi isi face de cap chiar si la bucatarie, unde sertarul mare, cu farfurii, este destul de incapator si pentru el. Insa cel mai mult il atrag telefoanele mamei, pe care le aduce, pe rand, in „moarte clinica”: la inceput, metoda era aruncarea aparatului in closet, dar acum a invatat ca jucaria are baterie care poate fi scoasa printr-o metoda clasica - aruncarea aparatului pana ii sare bateria, pentru ca apoi sa o poata pune la loc, cu satisfactie. „Primul telefon mi l-a distrus cand avea vreo opt luni. Mi l-a aruncat in closet pana cand a «decedat». Imi fura si rujul, care se topeste in manuta lui si, pe langa faptul ca se murdareste, aceeasi soarta o are si bucataria...”.
de Ella Nica - 3552 afisari
 
         
 
3.0 - 1 voturi