Gral Medical, premiu de excelenta si inovatie pentru metode moderne de tratare a cancerului
    POZA:
 
 

Gral Medical, premiu de excelenta si inovatie pentru metode moderne de tratare a cancerului

Bolnavii de cancer din Romania pot beneficia de tratamente oncologice la standarde europene si consultatii internationale oferite de specialistii clinicii AKH din Viena, care colaboreaza cu Gral Medical, primul centru medical privat ce foloseste cele mai noi metode de radioterapie.
Gratie unei investitii de circa patru milioane de euro, Gral Medical ofera, prin centrul sau OncoFort din Bucuresti, metode moderne tridimensionale (3D-CRT si IMRT) pentru tratarea cancerului la cele mai inalte standarde. Folosirea tehnologiei IMRT, in premiera in Romania, a adus, de altfel, centrului recunoasterea specialistilor din domeniu, care au acordat Gral Medical premiul II pentru Excelenta in cercetare, dezvoltare si inovatie in medicina, la Gala Sanatatii 2011. Premiul I a fost acordat prof. dr. Alexandru Ciocilteu, managerul Spitalului Clinic de Urgenta „Sf. Ioan“ din Bucuresti.

IMRT - o sansa mai mare la viata
IMRT reprezinta o forma avansata de radioterapie 3D conformationala, care depaseste tehnologia 2D folosita pina acum in Romania, radiind tumoarea si organele din jur cu eficienta minima in tratarea anumitor tipuri de cancer. Daca la 2D radiatia vine dintr-o singura directie, cea 3D respecta forma neregulata a tumorii, iar IMRT-ul ajusteaza intensitatea acolo unde trebuie, pentru ca organele de risc sa fie protejate. In cazul tehnologiei IMRT, tehnica de conturare este inversa decit cea anterioara, iar colimatorul multilamelar (cel care ghideaza fascicolul de energie catre tumora) este dinamic si se misca in functie de dozele de radiatii ghidate catre zona tintita, oferind o eficienta maxima. IMRT-ul este indicat pentru tratarea volumelor tumorale cu forma convexa sau care adera la organe de risc cu geometrie convexa (cap si git, prostata, rect, sin), explica Robert Chitan, director de dezvoltare la Gral Medical.
Un alt beneficiu dat de folosirea acestei tehnologii avansate este faptul ca reduce aproape total efectele secundare date de radioterapia clasica (sint cazuri in care pacientii se simt rau si au usturimi, afte etc.). Insa acest lucru nu se poate efectua fara ajutorul aparatului marca Elekta (cel mai mare producator din lume), singurul din tara care permite o varietate mare de energii.
Pe linga centrul de la Bucuresti, Gral Medical a dezvoltat, pina in prezent, patru clinici OncoFort, la Ploiesti, Pitesti, Craiova si Focsani, iar pentru 2012 intentioneaza sa-si dubleze numarul de centre, pentru a acoperi cit mai mult toate zonele din tara. Avantajele tratamentului de ultima generatie aplicat in cazul bolnavilor de cancer este completat de o echipa de specialisti formata sa lucreze cu cele mai moderne aparate. In plus, pacientii centrului beneficiaza de consultatiile specialistilor austrieci de la AKH Viena, doctorii Christoph Zielinski si Thomas Brodowicz, care vin in Romania de circa doua ori pe luna si stabilesc, prin colaborare exclusiva cu doctorii romani, scheme individuale de tratament. Prin intermediul acestei colaborari interdisciplinare, costul unui tratament oncologic in tara poate fi chiar de trei ori mai mic decit cel al unui tratament similar aplicat in strainatate. „Modelul doctorilor din Viena ne ofera o viziune foarte clara asupra faptului ca si in Romania se poate. Gral Medical doreste sa imprime acelasi concept ca in Austria referitor la relationarea interdisciplinara. Pentru a reusi, medicii trebuie sa colaboreze si sa devina o echipa care sa performeze in domeniu. Pentru acest lucru trebuie sa ne luptam pe viitor. Noi speram ca statul sa ofere cadrul de dezvoltare a mediului privat si sa nu incurce pe viitor, printr-o reforma a sanatatii axata pe principii subrede (concurenta neloiala, scaderea calitatii actului medical etc.)“, afirma Robert Chitan. Potrivit acestuia, Gral Medical colaboreaza cu medici de exceptie, precum prof. dr. Vlad Ciurea (neurochirurgie), prof. dr. Ioan Brad Iamandescu (alergologie), prof. dr. Constantin Dumitrache (endocrinologie), prof. dr. Dan Ulmeanu (chirurgie generala), prof. dr. Sanda Popescu (dermatovenerologie), prof. dr. Ioan Paul Stoicescu (pneumologie), prof. dr. Tismana Popescu (neurologie), prof. dr. Alexandru Grigorescu (oncologie), dr. Nedea Duta (imagistica medicala), dr. Constantin Condrea (chirurgie plastica) etc.
OncoFort Bucuresti face parte dintr-un centru de diagnostic si tratament ce cuprinde cea mai mare clinica din reteaua proprie, un centru de imagistica medicala, un centru de dializa si un laborator de anatomie patologica.
„Sub acelasi acoperis am incercat sa oferim totul si, in viitor, o sa completam cu spitalizarea“, a declarat Robert Chitan, potrivit caruia Gral Medical este pe ultima suta de metri in privinta contractarii unui credit bancar pentru construirea unui spital. Compania, care se afla pe primul loc intre centrele medicale private cu capital suta la suta romanesc, anunta pe viitor si alte noutati in materie de tratament oncologic si nu numai. Deja, la doar o luna de la lansarea cardului cu acumulare Favor, Gral Medical afirma ca a batut toate recordurile pe piata cardurilor si abonamentelor de sanatate si, daca 95% din piata cardurilor oferite de centrele private vizeaza acum zona corpo­rate, acest centru mizeaza pe oferte avantajoase pentru persoanele fizice. „Arhetipul clasic al unui abonament de sanatate, ce subliniaza doar principii asiguratorii, va putea fi inlocuit cu principiul <platesc numai atit cit am nevoie>“, afirma directorul de dezvoltare al Gral Medical. Compania estimeaza in 2011 o cifra de afaceri de aproximativ 14 milioane de euro, in crestere cu 20% fata de perioada similara a anului precedent.
de Rares Pop - 2392 afisari
 
         
 
3.0 - 1 voturi