Catalin Stefanescu ar vrea emisiune despre trupele de teatru underground
    POZA:
   
 

Catalin Stefanescu ar vrea emisiune despre trupele de teatru underground

De aproape 12 ani, Catalin Ste­fa­nescu realizeaza si modereaza emisiunea Garantat 100% de la TVR1. Spune ca nu vrea ca show-ul pe care il face sa fie un „pro­moter“ al culturii romanesti, ci isi doreste doar sa deschida apetitul pentru ea.

Realizezi emisiunea Garantat 100% de aproape 12 ani. Ce altceva ai vrea sa faci, daca ai avea timp?
Oh, as face o multime de lucruri: muzica, as scrie mai mult, m-as implica in proiecte teatrale, branding, mai multa activitate sociala… as gasi o sumedenie de lucruri de facut. Dar n-as vrea sa se inteleaga ca ma pling. Imi place ceea ce fac, iar entuziasmul echipei alaturi de care lucrez e acelasi, chiar daca facem emisiunea asta de aproape 12 ani.

Daca ar fi sa realizezi alta emisiune, spre ce gen te-ai orienta?
As face documentar, o emisiune despre trupele de teatru underground sau despre trupele muzicale care nu sint bagate in seama de la bun inceput. Intr-un fel, facem lucrul acesta la ­Garantat 100%, dar, la un moment dat, poate ca as participa si la un proiect care sa urmareasca in mod direct unul dintre subiectele acestea.

Te-ai gindit vreodata sa emigrezi?
Da, m-am gindit. Si nu o data. Nu pot sa spun ca mi-a iesit complet din cap lucrul acesta, iar plecatul, macar pentru o vreme, e foarte sanatos pentru unii oameni. Te ajuta sa vezi mai bine, atit pe tine, cit si pe semenii tai. Evident, treaba asta nu functioneaza pentru toata lumea la fel. Daca ma intrebati pe mine, va spun ca fac parte din categoria celor pentru care mutarea temporara in alt spatiu face foarte ­bine.

„Si imperfectiunea poate fi frumoasa“
Dupa ce criterii iti alegi invitatii in emisiune?
Dupa lungi discutii cu colegii mei, dupa dezbateri care pot deveni atit de tensionate, incit zici ca dezbatem soarta planetei. Dar asta arata ca facem meseria pe care am ales-o din pasiune si ca ne place ceea ce facem. Evident, uneori sintem mai putin inspirati, iar alteori bem un pahar, de bucurie pentru ce ne-a iesit.

Cit de multumit esti de ceea ce realizezi in momentul de fata?
Nu vreau sa para ca fac pe nebunul. Dupa fiecare emisiune, gasesc o groaza de lucruri pe care nu le facem sau nu le fac cum trebuie. Reusim sa corectam cite ceva, dupa cum ne scapa de fiecare data altceva. Dar asta face parte din viata unei emisiuni. Uneori, si imperfec­tiunea poate fi frumoasa, pentru ca e vie. Iar acesta e un lucru care ne preocupa: sa nu imbatrinim in certitudini.

Ce loc ocupa televizorul in viata ta?
In ultima vreme, un loc mai putin important decit in urma cu citiva ani. Dar cred ca e sanatos sa fie asa. Asta nu inseamna ca nu ma mai uit la televizor, dar am facut o selectie foarte stricta a lucrurilor pe care le privesc.

Spune-ne trei motive pentru care nu trebuie sa te uiti la tv.
Ai putea citi mult mai mult. Ai putea asculta mult mai multa muzica. Ai putea descoperi lumea adevarata mult mai usor.

Care a fost cel mai placut moment din activitatea ta de om de televiziune?
Am privilegiul de a trai destul de des momente de acest fel, in care esti fericit si recunoscator pentru ceea ce traiesti, pentru ceea ce afli, pentru lucrurile cu care ramii dupa ce te intilnesti cu anumiti oameni. Exact in aceeasi masura, e sanatos sa cauti ­bucurii alternative, in alte teritorii, in asa fel incit sa nu cazi prada bolilor profesionale. N-o zic asa, ca unul care se impauneaza cu experienta lui, ci ca unul care descopera lucrurile astea in fiecare zi, pe propria piele.

Pe cine ai vrea sa ai ca invitat in emisiune si nu ai reusit sa-l convingi pina acum?
Sint multi oameni care nu vor sa apara la televizor. E o decizie pe care o respect in cel mai adevarat mod cu putinta. Ma gindesc la domnul Radu Cosasu, la domnul Lucian Pintilie, la doamna Miriam Raducanu si la multi altii.

Cum gasesti oameni atit de interesanti pentru emisiune?
Nu prea merg pe la evenimente. Nu ma sclifosesc, dindu-ma mizantrop. Pur si simplu, nu sint astea locurile in care ma simt ca pestele-n apa. Descopar invitati interesanti impreuna cu colegii mei, ascultind radioul, citind, mergind la spectacole, la concerte si la expozitii, vazind uneori alte emisiuni, ascultind recomandarile multor oameni.

Ce reactii ai avut de la invitati, dupa emisiune? A fost vreunul mai dificil?
Sigur ca sint invitati mai dificili, dar cred ca prea multa poveste despre dedesubturile unei emisiuni inseamna, de fiecare data, o rupere a pojghitei de vraja care inca mai supravietuieste, citeodata cu chiu cu vai, in meseria ­asta.
de Livia Lixandru - 1139 afisari
 
         
 
3.0 - 1 voturi