La multi ani, Marius Mihalache!
    -
 

La multi ani, Marius Mihalache!

Data nasterii: 27 Mai 1974
Marius Mihalache este artistul care a reusit sa confere unui instrument traditional balcanic, tambalul, valente, subtilitati si rezonante incredibile, rivalizand cu sonoritatile specifice muzicii clasice si jazz-ului. Artistul nascut pe 27 mai 1974, la Bucuresti, a avut primul contact cu tambalul la varsta de trei ani... A inceput apoi sa fie atras si de pian, dar la doar sase ani a inceput sa studieze tambalul, deoarece i s-a parut cel mai accesibil si ii satisfacea toate curiozitatile de copil (a studiat tambalul cu Victor Manu, iar pianul si teoria muzicala cu Vittorio Albini). La 10 ani, Marius a castigat locul al doilea la festivalul pentru tineret de la Atena, iar trei ani mai tarziu a luat locul 1 in cadrul aceluiasi festival la Paris.

La doar 17 ani el a sustinut un recital de 45 de minute si la Scala di Milano, iar la 18 ani a cantat in deschiderea concertului Gloriei Gayner la Palermo, doi ani mai tarziu cantand in deschiderea concertului Ninna Simone la Roma.

Primul sau album, “Eclipse”, s-a lansat la varsta de 24 de ani si a fost ascultat de Chic Corea care l-a invitat sa sustina un recital in dechiderea concertului sau la Bucuresti. A urmat apoi o serie de concerte in Europa, SUA si Asia, colaborand cu artisti de top din toata lumea. La 25 de ani Mihalache a semnat coloana sonora la unul dintre cele mai apreciate filme romanesti “Filantropica” in regia lui Nae Caranfil, dar si pe cea a mai multor filme de lungmetraj si seriale de televiziune.

 

Marius Mihalache a lansat mai multe albume de conceptie, combinand stiluri muzicale diferite: “Eclipse”, “La passion”, “Performance”, “Back to my rootz”, “Ges romano”, “Love end fire”, “Din cei mai frumosi ani”, “World simphony”. In prezent sustine in jur de 50-70 de concerte pe an in toata lumea. A castigat numeroase premii pentru virtuozitate interpretative inca din copilarie.

Timp de doi ani, intre 2003-2005, acesta a concertat in SUA, dupa ce a semnat un contract cu Time Concerts, una dintre cele mai tari companii de management din SUA. Pe langa banii castigati din muzica, Marius Mihalache este si un bun investitor in imobiliare, avand cateva apartamente in Bucuresti pe care le inchiriaza. Artistul se poate mandri cu faptul ca a cantat pe marile scene ale lumii.

 

 

 

 

de Redactia - 2280 afisari
 
         
 
3.0 - 1 voturi