La multi ani, Gigi Becali!
    -
 

La multi ani, Gigi Becali!

Data nasterii: 25 Iunie 1958
Gigi Becali (George Becali) s-a nascut pe 25 iunie 1958, in Zagna, Braila, intr-o familie de origine aromana, care a fost deportata in Baragan, de autoritatile comuniste, datorita asocierii cu fascistii din Garda de Fier inainte de cel de-al doilea razboi mondial. Patronul Steaua Bucuresti si-a inceput cariera de afacerist cumparand terenuri cu valoare financiara scazuta in apropierea capitalei Romaniei. In timp, valoarea pamantului a crescut si totodata si averea acestuia, devenind unul dintre cei mai bogati oameni din Romania.

In 2000 el a candidat pentru Camera Deputatilor din partea unei asociatii a italienilor din Romania, ratand cu putin intrarea in Parlament. Patru ani mai tarziu, a participat la alegerile pentru presedintia Romaniei, fiind candidatul acestui partid. Aici a obtinut doar 1,77% din optiunile de vot…

Becali a fost membru de partid dupa revolutia din 1989 si a fondat partidul PNG, Partidul Noua Generatie pe 10 Ianuarie, 2004, preluat de la fondatorul acestuia, Viorel Lis, fost primar al Bucurestiului.
Presedinte al Consiliului de Administratie al F.C. Steaua S.A. Bucuresti, actionar majoritar la F.C. Steaua S.A. Bucuresti, la Avicola Iasi si la Uzina Mecanica Dragasani, George Becali a fost ales in Parlamentul European (PE) in data de 7 iunie 2009 pe lista Partidului Romania Mare. In PE el a vorbit in plen de cinci ori si a depus un singur amendament; nu a pus nici o intrebare, nu a facut nici o propunere de rezolutie, nu a avut nici o declaratie scrisa si nu a elaborat nici un raport.

Lucrurile nu au fost intotdeauna atat de bune pentru patronul Steaua. Pe 2 aprilie 2009, Becali a fost ridicat cu mandat de arestare de la domiciliul sau din cartierul Pipera sub invinuirea de lipsire de libertate ilegala si a fost prezentat Judecatoriei sectorului 1 al Capitalei. Completul de judecatori, dupa mai multe ore de deliberari, a hotarat arestarea preventiva pe un termen de 29 de zile al lui George Becali impreuna cu alti patru complici. Pe 6 aprilie, verdictul tribunalului a fost pronuntat recursul formulat de cei invinuiti, respectiv mentinerea deciziei initiale, fiind respins.

de Redactia - 2263 afisari
 
         
 
3.0 - 1 voturi