La multi ani, Cezara Dafinescu!
    -
 

La multi ani, Cezara Dafinescu!

Data nasterii: 04 August 1948
Cezara Dafinescu s-a nascut la 4 august 1948, la Sibiu. La varsta de opt ani a parasit localitatea natala si s-a mutat cu familia la Bucuresti. A facut doi ani de balet clasic, dar pentru ca era prea inalta a ales sportul. A urmat cursurile unui liceu sportiv, a devenit campioana nationala la atletism juniori, dupa care a plecat in strainatate. Colega cu Mihaela Penes si Ilie Nastase, Cezara Dafinescu sufera un accident, o ruptura profunda de muschi, care ii intrerupe cariera sportiva. A fost momentul in care a ales actoria, absolvind in 1973  Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica, la clasa profesorului universitar Moni Ghelerter, cu nota 10.

Repartizata dupa absolvire la Teatrul National din Bucuresti, Cezara Dafinescu a incantat publicul prin talentul si expresivitatea interpretarii in roluri precum: Silvia, in "Sa nu-ti faci pravalie cu scara", de Eugen Barbu, Alta, in "Act venetian", de Camil Petrescu, Domnica, in "A treia teapa", de Marin Sorescu, Wanda, in "Gaitele", de Al. Kiritescu, Sendy, in "Zbor deasupra unui cuib de cuci", de D. Wasserman, Miza, in "Titanic vals", de T. Musatescu, Gloria, in "Nu se stie niciodata", de Bernard Shaw, si Arkadina, in "Masinaria Cehov", de Matei Visniec, Mama in „Patimile Sfantului Tommaso d'Aquino" dupa Alex Mihai Stoenescu, regia Grigore Gonta, 2005 sau Ana in „Inca-i bine" de Rodica Popescu Bitanescu, regia Rodica Popescu Bitanescu, 2008. In film a debutat alaturi de Florin Piersic in "Explozia", iar de-a lungul carierei a ajuns sa imparta platoul chiar si cu staruri de la Hollywood, ca Demi Moore.

Intr-un interviu, Cezara Dafinescu dezvaluia ca actrita americana i-ar fi zis chiar ca singurul defect pe care il vede la ea e ca s-a "nascut aici (in Romania - n.r.) si nu in America".

In plan personal, Cezara Dafinescu a fost casatorita 23 de ani cu actorul George Motoi.

de Redactia - 2285 afisari
 
         
 
3.0 - 1 voturi