La multi ani, Viorica Mira!
    -
 

La multi ani, Viorica Mira!

Data nasterii: 07 Martie 1958
Viorica Mira s-a nascut pe 7 martie 1958 in comuna Troianul (Teleorman). Fosta solista a „Ansamblului Burnasul”, avand in spate o cariera in muzica de peste 20 de ani, Viorica Mira a absolvit Scoala sanitara „Carol Davila” din Alexandria, apoi a urmat Facultatea de Administratie Publica la Universitatea „Spiru Haret” (Alexandria).

Pasiunea pentru muzica populara si-a descoperit-o in scoala generala, unde canta la serbari, iar in al treilea an de liceu a castigat preselectia pentru concursul interjudetean, „Pe deal la Teleormanel”.

La a doua participare la acelasi concurs, solista a fost remarcata de profesorul de muzica Nicolae Branescu, care a trimis-o la multe concursuri de folclor. In 1989 a obtinut trofeul cel mare la „Floarea din gradina”, dupa care a lucrat cu dirijorii Ion Albesteanu, Marin Ghiocel, Gheorghe Popa, Paraschiv Oprea si Aurel Grigoras.

Realizatoare tv cunoscuta pe plan local, cantareata de muzica populara a fost premiata in 2008 de Primarie pentru emisiunea „Datina Romaneasca”.

de Redactia - 3965 afisari
 
         
 
3.0 - 1 voturi