La multi ani, Andreea Marin Banica!
    -
 

La multi ani, Andreea Marin Banica!

Data nasterii: 22 Decembrie 1974
Andreea Violeta Marin Banica s-a nascut pe 22 decembrie 1974, la Roman. Moderatoare a emisiunii „Surprize, surprize” difuzata de canalul TVR 1, Andreea Marin Banica s-a casatorit in ianuarie 2006 Stefan Banica, iar la 15 decembrie 2007 a nascut-o pe Ana Violeta, primul lor copil.

Este director de comunicare pentru Prime Time World Broadcast, companie internationala de productie TV din Madrid, care realizeaza programe in prime time pentru Societatea Nationala Romana de Televiziune (TVR1) si postul privat Antena 1, ambele posturi detinand majoritatea audientei pe segmentul vizat.

A fost maestru de ceremonii a patru principale festivaluri internationale din Romania: Eurovision, Mamaia, Cerbul de Aur, Gala Nationala a Sportului, gazda si director de program al emisiunii „Surprize, Surprize”, realizata in prime-time pe segment social/divertisment transmisa sambata seara (trei ore in direct), cel mai urmarit spectacol de televiziune in Romania, noua ani la rand.

De asemenea, este purtator de cuvant si imagine Garnier - L'Oreal, BMW Automobiles, Cartier (bijuterii si accesorii), Procter Gamble – Head & Shoulders. A fost timp de trei ani editor si prezentator al principalului jurnal de stiri din Romania, la TVR.
Andreea Marin Banica are 15 ani de experienta ca reporter, producator si moderator la Televiziunea Nationala Romana, ȋncepand ca moderator la TVR Iasi, la varsta de 19 ani.

Timp de doi ani consecutiv a fost reporter special al TVR la ceremonia acordarii premiilor Academiei Americane de film Oscar, Los Angeles (1998/1999).
Realizator emisiune radio “Zambeste, cineva te iubeste” - doua ore live, incepand cu anul 2008, este director editorial al Revistei „Business Woman Magazine”.

Este presedinte fondator al Fundatiei „Pretuieste Viata” care deruleaza campanii umanitare, pe teme de sanatate, educatie si un jurnalism de calitate si autor si coordonator al cartii „Pretuieste Viata", primul volum din colectia „Albumele Andreei”, un volum inspirational, al carui profit este donat cauzei umanitare a mamelor care sufera de cancer.
In aprilie 2010, Andreea Marin Banica a castigat medalia de aur la Salonul International de Inventii de la Geneva pentru body-ul extensibil pentru copii pe care l-a inventat. Andreea Marin Banica a lansat, impreuna cu designerul Irina Schrotter, pe 1 decembrie 2009, brandul "Violet by Andreea Marin", o linie de imbracaminte pentru bebelusi, care cuprinde body-ul extensibil si hainute pentru botez.

A realizat interviuri cu Liam Neeson, Harrison Ford, Mike Myers, Eric Roberts, Salma Hayek, Martin Landau, Julio Iglesias Jr., Valerio Massimo Manfredi, Beyonce, Liza Minnelli, Eric Braeden (Tanar si nelinistit), Gary Marshall (regizorul filmului “Pretty woman”), Mickey Rooney, John Savage, Mike Fenton, Martin Lawrence, Sylvie Vartan, castigatoarea premiului Oscar Sally Kirkland, castigatorul premiului Oscar pentru machiaj Vee Neill, pianistul Richard Clayderman, actorii Larry Hagman, Los del Rio, Samantha Fox, Brigitte Nelson, etc.

In plus, a realizat interviuri in exclusivitate la Metropolitan Opera din New York cu Placido Domingo, Angela Gheorghiu si Peter Gelb, managerul general al Operei Metropolitane. Cele trei personalitati au transmis un mesaj prin care sustin Campania „Romania pentru copiii Europei”, prezentata de Andreea Marin Banica la Televiziunea Nationala.

Andreea Marin Banica este prima jurnalista din Romania care a escaladat varful Kilimanjaro, „Acoperisul Africii”, si coproducator al documentarului „Kilimanjaro 2001” realizat pentru TVR, care a obtinut cea mai mare audienta la 1 decembrie 2001.
A fost director de program si gazda a emisiunii traditionale „Cei mai iubiti”, prin intermediul careia Televiziunea Nationala ofera trofee pentru urmatoarele categorii: sport, teatru & film, muzica, umor, radio, televiziune, presa scrisa, afaceri si moda. Premiile au fost oferite in baza rezultatelor unui sondaj national realizat de un prestigios institut de sondare a opiniei publice.
De curand, Andreea Marin Banica a initiat un proiect inedit: „Scoala mamelor”. „Totul a pornit de la sutele de mesaje cu rugaminti din toata tara care au sosit catre mine cand am devenit mama, pe blog sau prin scrisori, de la fete, femei, mame intampinand tot felul de dificultati care imi cereau sfaturi, ajutor, idei. Scoala Mamelor”, motiva omul de televiziune decizia unei astfel de initiative.

A dezvoltat pentru inceput centre de asistenta si consiliere gratuita psihologica si psihiatrica pentru mamele aflate in dificultate, dar si pe directiile sanatate, cariera, comunicare si drepturi, legi explicate pe intelesul tuturor. „Mamele care vin catre noi sunt si dintre cele cu business-uri impresionante - nu doar cu probleme materiale - dar care sunt, de pilda, intr-un dezechilibru emotional, aflate in depresie, anxietate, stres, etc si nu au incredere sa vorbeasca oricui despre situatia lor. Sa le facem pe mame sa simta ca pot ele insele schimba ceva in viata lor si a familiilor lor fiind informate, cunoscandu-si drepturile, oportunitatile, posibilitatea de a actiona argumentat in toate problemele vietii”, se arata pe siteul proiectului.

Campanii:
Promotor al campaniei „Ordinul Mortii Nu Poate Salva Vieti", initiata de Asociatia Salveaza Vieti, menita sa vina ȋn ajutorul bolnavilor ce necesita tratamente pentru boli grave de care nu pot beneficia la noi ȋn tara ȋn timp util. Pentru sustinerea acestei campanii, Andreea a initiat si o petitie ce a fost semnata de mii de romani din peste 200 de orase ale tarii si 20 de state ale lumii. Campania a obtinut premiul „Salveaza Vieti Ucide Birocratia” la Gala Premiilor Participarii Publice.
martie – mai 2010 - membru al Juriului Galei Societatii Civile pentru sectiunile: „Sanatate", „Servicii sociale pentru categorii defavorizate", „Buget-/Eficienta +"

octombrie 2009 – coproducator, manager de proiect, realizator, promotor si moderator al Galei Scheherazade, difuzata pe Realitatea TV, un teledon maraton de 4 ore ȋn direct, cu zeci de personalitati din diverse domenii. Gala si campania care a cotinuat pana la sfarsitul anului au atras atentia asupra drepturilor copiilor. Bilantul partial al fondurilor stranse timp de 2 ore: aproximativ 70.000 de euro, campania urmand sa continue pana la sfarsitul anului.

octombrie 2009 - moderatorul celei de-a sasea editii a Galei Gesturilor de Suflet ȋn Sanatate Mintala, alaturi de Dr. Cristian Andrei.
Promotor al campaniei „Sansa la viata, sansa la noi amintiri”, initiata de Procter & Gamble.
Promotor al campaniei „Viata dupa colectare”, initiata de Asociatia „Mai mult verde”.

Iunie 2009 – coproducator, manager de proiect, promotor, moderatorul celei de-a treia editii a Galei UNICEF, cu sute de personalitati din diverse domenii invitate pentru un teledon ce a avut ca obiectiv strangerea de fonduri ȋn beneficiul copiilor din Romania prin dezvoltarea si extinderea programelor de eductie parentala. Bilantul partial al Campaniei UNICEF pentru dezvoltarea si implementarea programelor de educatie parentala: aproximativ 200.000 dolari.

2009 - promotor al Campaniei „Scoala te face mare”, initiata de Asociatia Ovidiu Rom si Telefonul Copilului, ȋn colaborare cu
Ministerul Educatiei si Agentia Nationala pentru Protectia Copilului; printre obiectivele campaniei: responsabilizarea cetatenilor referitor la drepturile si obligatiile pe care le au cu privire la educatia copiilor, strangerea informatiilor despre probleme raportate de catre cetateni si trimiterea lor catre autoritati ȋn sprijinul adoptarii unor schimbari care sa faca mai usoara ȋnmatricularea ȋn scoala a copiilor cu o situatie materiala dificila.

2009 - realizator concept si promotor al Campaniei nationale pentru sanatatea mintala desfasurata sub egida Uniunii Europene ȋn colaborare cu Fundatia ESTUAR.

2009 - promotor si imagine a campaniei ecologice „Reabilitarea colectarii, transportului, tratarii si depozitarii deseurilor solide ȋn judetul Dambovita” pentru imbunatatirea calitatii vietii ȋn Jud. Dambovita, un proiect – pilot cu finantarea Uniunii Europene.
decembrie 2008 - Gala Pampers-UNICEF, concept, scenariu si moderator – Andreea Marin Banica.
octombrie 2008 - sustinator si Promotor al campaniei „Copii speciali ȋntr-o Romanie autista”, initiata de “Jurnalul National” ȋn beneficiul celor 30.000 de copii ce sufera de autism si al familiilor lor.

septembrie 2008 – februarie 2009 - sustinator si promotor al Campaniei mondiale pentru eradicarea tetanosului matern si neonatal "1 pachet = 1 vaccin”, derulata de Pampers si UNICEF, cea mai ampla campanie derulata de UNICEF pana acum, avand ȋn paralel si o serie de evenimente adiacente organizate special pentru a ajuta copiii si maternitatile din Romania. Tara noastra a ȋnregistrat ȋn prima etapa a campaniei cel mai bun rezultat din Balcani.

septembrie 2008 - septembrie 2009 - sustinator si promotor, prin Fundatia „Pretuieste Viata”, al Campaniei Nationale „Citeste cu mine”, o campanie initiata de Policy Centre for Roma & Minorities, avandu-i printre parteneri: Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, Blocul National Sindical, Biblioteca Nationala a Romaniei. „Citeste cu mine”- campanie care se desfasoara la nivel national, avand ca scopuri: trezirea interesului copiilor pentru citit si scris prin evenimentele de lectura organizate ȋn scoli, sensibilizarea parintilor cu privire la rolul capital pe care ȋl au ȋn dezvoltarea abilitatilor cognitive ale copiilor, sensibilizarea autoritatilor politice, institutiilor si a personalitatilor publice fata de angajamentul lor ȋn lupta contra analfabetismului si promovarea valorilor culturale.

august 2008 – gazda a Teledonului „Romania prinde radacini”, co-producator si implicare ȋn promovarea si producerea campaniei. Teledonul organizat de Realitatea TV ȋn parteneriat cu UNICEF a avut ca scop strangerea de fonduri destinate ajutorarii sinistratilor din Moldova si Maramures ȋn urma dezastrelor naturale din vara anului 2008. Bilant: ȋn 4 ore de transmisiune ȋn direct, cu participarea a peste 120 de personalitati din diverse domenii, inclusiv Presedintele Romaniei - peste jumatate de milion de euro si contributia adaugata campaniei a organizatiei Habitat for Humanity constand ȋn constructie si reabilitare de case ȋn valoare de 645.000 euro. Bilantul final al campaniei „Romania prinde radacini”: 1.200.000 USD.

aprilie / mai 2008 - "Campania pentru jurnalismul de calitate" - prima actiune de amploare a Fundatiei „Pretuieste viata", prin care Andreea Marin Banica si Stefan Banica au acordat burse studentilor la Jurnalism din 6 mari centre universitare ale tarii pentru lucrarile lor deja publicate sau prezentate ȋn spatiul public, lucrari cu idei constructive ȋn sprijinul societatii. Campania a fost sustinuta de doua mari trusturi de presa (Edipresse SA si Ringier Romania) si de o companie multinationala (Procter & Gamble).

mai 2008 – initiator, coproducator, manager de proiect, realizator, campanie media, promotor, moderatorul celei de-a doua editii a Galei UNICEF, cu sute de personalitati din diverse domenii invitate ȋn cele doua studiouri ale Televiziunii Romane; invitat special din strainatate – Nana Mouskouri, Ambasador International al Bunavointei pentru UNICEF. Bilantul final al Campaniei UNICEF pentru initiativa Spital - Prieten al Copilului este de 440.000 dolari.

2007 – initiator, co-producator, manager de proiect, concept, campanie media, promotor, moderator – GALA UNICEF 6O, cel mai mare eveniment UNICEF in Romania, prima gala televizata, cu peste 200 de personalitati invitate din tara si de peste hotare (artisti, sportivi, oameni de afaceri, politicieni, oameni de televiziune si radio, invitat special presedintele Romaniei, mesaje filmate special pentru Romania: sir Roger Moore, David Beckam, Robbie Williams);

Gala UNICEF 60, transmisa in direct timp de patru ore, a adunat aproximativ 670.000 euro. Campania s-a desfasurat pana la 8 martie 2007. Bilant final: 700.000 euro, record in Romania pentru o campanie de televiziune (care a avut ca baza donatiile telespectatorilor-donatori anonimi, si nu cele ale marilor companii interesate de publicitate);
Septembrie 2007 – GALA CRUCEA ROSIE, organizata in beneficiul persoanelor varstnice in suferinta. Andreea Marin Banica – directorul evenimentului, promotor, concept, campanie media, moderator;

2006 / 2007 - Campania Profesorul tau de cultura generala, in parteneriat cu Editura Reader’s Digest; in 2007 valoarea donatiei a depasit 3.000.000 RON, adica peste 25.000 de produse de cultura generala: carti, cursuri interactive de limba engleza si CD-uri;
2007 - invitat special pentru a sustine conferinte la catedra de jurnalism a Universitatii „Babes-Bolyai” din Cluj, cu tema „Statutul jurnalistului – o provocare in jungla in care traim” (Andreea Marin Banica oferind cu aceasta ocazie o bursa de 1000 euro celui mai bun student din Cluj la jurnalism) si la Universitatea „Dimitrie Cantemir” din Bucuresti, conferinta cu tema „Jurnalistul si lectiile sale de viata”;

din octombrie 2007 - ambasador Silgard pentru Romania - sustinatoarea cauzei umanitare - „lupta impotriva cancerului de col uterin”;

2007 - In derulare: campania pentru copiii bolnavi de cancer, ingrijiti la Spitalul Fundeni din Bucuresti. Dotarea cu medicamente, consumabile pentru atelierul de lucru al copiilor, enciclopedii, aparate de aer conditionat pentru saloane, aparatura medicala. Urmatorul pas este realizarea concertului televizat cu orchestra Scalei din Milano, in luna decembrie, pentru strangere de fonduri;
octombrie 2006 - promotor si gazda a celei de-a doua editii a „Galei Gesturilor de Suflet", alaturi de Dr. Cristian Andrei, Presedintele Fundatiei Estuar. Campania si Gala au avut ca scopuri: cresterea tolerantei fata de persoanele cu probleme de sanatate mintala, incluziunea sociala a acestora, lupta ȋmpotriva discriminarii acestor oameni, responsabilizarea sociala si strangerea de fonduri ȋn beneficiul persoanelor cu handicap psihic.

aprilie 2006 - gazda a celei de-a 3-a editii a Galei UNICEF, unul dintre cele mai importante evenimente caritabile ale acelui an. Peste 450 de invitati din mediul de afaceri, socio-cultural, politic si mass-media au contribuit la strangerea unei sumei mari de bani, transformand acea editie in cel mai mare eveniment netelevizat organizat de UNICEF in Romania pana la acel moment;
aprilie 2006 - initiator, imagine si purtator de cuvant al campaniei umanitare „Pretuieste viata” pentru ajutorarea copiilor victime ale inundatiilor din lunca Dunarii, campanie sustinuta de Televiziunea Romana si UNICEF Romania. In urma acestei campanii s-au strans 300.000 de dolari americani, suma destinata copiilor afectati.

2006 - Andreea Marin Banica a fost numita primul ambasador UNICEF al Bunavointei pentru Romania;

Initiator al unei campanii sociale unice, fara precendent, „Pretuieste viata”, in scopul sprijinirii sistemului medical din Romania in realizarea transplantului medular pentru bolnavii de leucemie. Campania a obtinut Premiul Mass-Media in 2004. Donatiile au insumat contravaloarea bugetului alocat anual Ministerului Sanatatii pentru transplantul medular in Romania.
Initiator al campaniei „Zambet pentru Asia” in parteneriat cu Televiziunea Romana si UNICEF, care a avut ca scop strangerea de fonduri destinate ajutorarii victimelor si diminuarii urmelor dezastrului tsunami-ului din Asia. Bilant: 750.000 de dolari americani. Andreea Marin s-a intors in Asia cu un transport de medicamente pentru UNICEF Bangkoktt, realizand si un nou documentar in Thailanda, numit „Zambet pentru Asia”. De asemenea, cu scopul de a strange fonduri, in cadrul acestei campanii s-a scos spre vanzare primul documentar realizat de Andreea Marin Banica cu un an inainte de tsunami in Asia, numit „Thailanda – Academia de Turism”;

Gazda a Teledonului „Romania pentru copiii Europei”, organizat de Televiziunea Nationala, parte integranta a unei actiuni
caritabile de amploare, in scopul strangerii de fonduri pentru copiii din orfelinatele romanesti si europene, actiune sprijinita de Guvernul Romaniei. Pe durata acestei actiuni s-a adunat suma de 1.100.000 euro; Invitat special din strainatate: baronesa Emma Nicholson;

Promotor si purtator de cuvant al campaniei de sprijinire a centrului de ingrijire paliativa a bolnavilor in stadiu terminal - MOBILMED – martie 2005.

Promotor si purtator de cuvant al Campaniei de educare a viitoarelor mame, initiata de Fundatia „Copii sanatosi” - septembrie 2005

Promotor si purtator de cuvant al Campaniei impotriva discriminarii persoanelor afectate de HIV/SIDA, initiata de UNICEF Romania – 2005

Imagine a Campaniei pentru Sanatatea Reproducerii, initiata de USAID si Ministerul Sanatatii.

Premii:
Titlul „Cea mai sexy romanca”, din partea revistei TV MANIA, in 2001;
Premiata la Ceremonia „Femeia Anului” 2004: „Premiul pentru popularitate”, „Cea mai buna prezentatoare TV”, Premiul pentru Feminitate si Suflet Caritabil”;
Globul de Cristal pentru Eleganta, oferit de Revista Beau Monde in 2004;
Globul de Cristal pentru „Cea mai sexy romanca”, oferit de Revista Beau Monde in 2005;
In urma sondajului realizat de revista pentru barbati FHM, a fost desemnata „Cea mai sexy romanca” doi ani la rand;
In 2005, emisiunea „Surprize, Surprize” a castigat pentru a sasea oara premiul „Cea mai buna emisiune pentru oameni obisnuiti”, oferit de TV MANIA;
Premiata la „Gala Femeilor de Succes”, 2006: „Premiul de Excelenta - Simbol feminin pentru caritate”, „Cea mai buna moderatoare TV”.
Primul loc in topul celor mai de succes femei din media din Romania (si pe locul 29 in ierarhia generala) in urma studiului „Cele mai de succes 50 de femei din Romania” realizat de revista Capital.
Diploma de recunoastere „10 ani de excelenta ȋn activitate”, pentru merite si realizari deosebite ȋn domeniul mass-media, acordata de revista Avantaje. (februarie 2008)
Premiul „Cel mai durabil show de succes de televiziune”, obtinut la „Gala Celebritatilor”. (iunie 2008)
"Premiul de Excelenta TV Mania pentru 10 ani de cariera ȋn top ca moderator si producator de televiziune”, obtinut la „Premiile Tvmania 2008”.
Premiul „Cea mai buna imagine feminina la nivel international", obtinut ȋn cadrul Galei "Femeile de succes ale anului 2008".
„Premiul VIP - evenimentul lunii" pentru Andreea Marin Banica, ca promotor voluntar al campaniei „Romania prinde radacini", alaturi de UNICEF si Realitatea TV.
„Diploma de Recunostinta”, acordata Fundatiei Pretuieste Viata pentru gestul de solidaritate demonstrat prin contributia la Teledonul UNICEF – Realitatea TV „HAITI – Copiii haosului" ȋn ajutorul copiilor afectati de cutremurul din 12 ianuarie 2010.
Premiata ȋn cadrul Galei „Life goes on” cu trofeul pentru „Angajament social pe termen lung” (Austria 2010)
Premiu Comisia Europeana pentru aportul voluntar adus la Campania „Scoala te face mare”, premiul a fost obtinut in cadrul Balului de Caritate, editia 2010, initiat de Leslie Hawke.
Premiata la „Gala Femeilor de Succes”: „Cea mai populara femeie a anului 2010” (februarie 2011)
Premiata ȋn cadrul Galei „Femeia conteaza”, la categoria Implicare sociala. (iunie 2011)

de Redactia - 5326 afisari
 
         
 
3.0 - 1 voturi