Astazi este ziua lui Dragos Bucurenci. La multi ani!
    -
 

Astazi este ziua lui Dragos Bucurenci. La multi ani!

Data nasterii: 30 August 1981
Dragos Bucurenci s-a nascut pe 30 august 1981, in Bucuresti. Absolvent al Universitatii Nationale de Arte din Bucuresti, numele sau este strans legat de “Asociatia Mai Mult Verde”, o organizatie ce si-a propus sa faca din interesul pentru un mediu curat si sanatos o preocupare a fiecarui roman. Dragos a construit, impreuna cu Liviu Mihaiu, Asociatia “Salvati Dunarea si Delta”, cea mai influenta organizatie de mediu din Romania si una dintre putinele organizatii neguvernamentale finantate integral din fonduri private. In 2007, “Salvati Dunarea si Delta” a convins mai multe companii din Romania sa investeasca peste 900.000 de euro in proiecte de protectie a mediului in Delta Dunarii si a obtinut Marele Premiu si Premiul pentru Protectia Mediului la Gala Societatii Civile.

Pe langa implicarea in mai multe actiuni si campanii civice (“Nu distrugeti Muzeul Taranului Roman!” - 2004 – s-au refacut salile realizate de Horia Bernea si Irina Nicolau, “Salvati zidurile noastre!”), Dragos lucreaza ca jurnalist freelance. Debutul jurnalistic si l-a facut la 17 ani in “Dilema Veche”, colaborand de-a lungul timpului cu mai multe reviste culturale si glossies. De asemenea, el a fost un an seful biroului de mediu la “Academia Catavencu”, iar in 2007 a semnat un editorial in fiecare luni in “Evenimentul Zilei”.

Din 2008 si pana in 2010 Dragos Bucurenci a scris un editorial in revista
“Elle” si lunar publica un articol in revista “The One”. In anul 2004 a publicat si un roman “RealK”, ce s-a aflat si in anul urmator intre cele mai bine vandute titluri de literatura romana de la Polirom.

Cariera sa in televiziune a fost marcata de realizarea unor emisiuni precum “Romania verde”, (RealitateaTV), “Linia verde” (TVR1), “Cultura libre” (TVR1), “Puncte pe arta lumii” (TVR1), “Dependente” (TVR Cultural). In 2006, l-a sustinut pe Mircea Eliade in cadrul unui documentar realizat pentru Mari romani (TVR1), iar patru ani mai tarziu a participat la emisiunea “Dansez pentru tine” de la Pro Tv.

de Redactia - 2108 afisari
 
         
 
3.0 - 1 voturi