Astazi este ziua lui Constantin Cotimanis. La multi ani!
    -
 

Astazi este ziua lui Constantin Cotimanis. La multi ani!

Data nasterii: 18 Februarie 1955
Constantin Cotimanis s-a nascut pe 18 februarie 1955 in Bucuresti. Actor al Teatrului Nottara, Cotimanis a facut arhitectura in liceu, fiind in prima promotie a liceului de arhitectura, unde a invatat sa proiecteze blocuri, restaurante, teatre. De asemenea, Constantin Cotimanis a urmat si cursuri de scenografie, fiind pasionat si de desen.

Cu o fizionomie usor de retinut si o voce care se identifica de ani buni cu postul privat Pro Tv (a prezentat si emisiunea „Risti si Castigi”), dar si cu un joc scenic remarcabil, Cotimanis a putut fi vazut in piese precum „Castelul“ si „Insir-te margarite“. In 2003, Cotimanis a primit „Marele premiu al orasului Viena“ pentru rolul din „Procesul lui Kafka“.

Dupa ce in 1990, actorul apare in „A 11-a Porunca“ si in 1992 in „Hotel de lux“, incepand sa fie ofertat de marii producatori straini. Cariera sa internationala incepe in anul 2000 si ii aduce un rol in „Epicentrul“, unde este Dimitri, iar in 2002 a jucat in „Amen“, unde il interpreteaza pe Preeffer, in regia lui Costa Gavras. Numele sau este regasit alaturi de actori celebri precum Lance Henriksen si Deborah Kara Unger, cand are un rol in „One Point O“.

Filmografie:
State de Romania - Student la Sorbona / State de Romania (2009)
Doctori de mame (2008)
Daria, iubirea mea (2006)
Happy End (2006)
Lacrimi de iubire - filmul (2006)
15 (2005) Trailer
Lacrimi de iubire (2005) - Grigore Varlam
Magnatul (2004) - Ion Velicu
One Point O / Paranoia (2004) - Detective Polanski Trailer
Zbor deasupra unui cuib de curci (2003)
Amen. / Amen (2002) - Pruffer
Elvira's Haunted Hills / Elvira si sotia contelui (2001) - The Coachman
Epicenter / Epicentru (2000) - Dimitri
Ministerul comediei (1999)
Triunghiul Mortii (1999)
Cortul (1998) - Domnul
Nekro (1997)
Magic in the Mirror (1996) - Teacher #4
Spitalul special (1996) - capitanul procuror militar Suciu
Asfalt Tango (1995) - Soferul
Huntress: Spirit of the Night (1995) - Geoffrey
Josh Kirby... Time Warrior: Chapter 1, Planet of the Dino-Knights (1995) - Dresser
Dark Angel: The Ascent (1994) - Fake Prophet
Invisible: The Chronicles of Benjamin Knight (1994) - Mad Man
Inceputul adevarului / Oglinda (1993)
Puricele (1993) - Doctorul Finache
Hotel de lux (1992)
A unsprezecea porunca (1991)
Flori de gheata (1989)
Iacob (1988)

de Redactia - 2283 afisari
 
         
 
3.0 - 1 voturi