Astazi este ziua lui Catalin Catoiu. La multi ani!
    -
 

Astazi este ziua lui Catalin Catoiu. La multi ani!

Data nasterii: 23 Martie 1961
Actorul si muzicianul Catalin Catoiu s-a nascut in Bucuresti, pe 23 martie 1961. In anii 70, Catoiu a fost membru al formatiei “Progresiv ABC”, iar din 2003 a cantat in formatia VH2. In 1981, actorul a ales cariera de cameraman al TVR, apoi a devenit director de imagine la televiziunea nationala. Din aceasta postura, el a realizat videoclipuri pentru cantaretele Loredana Groza- “Iti citesc in ochi”, “O inima de 16 ani”, “Uitare”, “Extravaganza” si Silvia Dumitrescu – “Lumea mea”.
Anul 2008 a fost unul prolific pentru Catalin Catoiu, acesta jucand rolul personajului Teava din serialul Tv “Pacatele Evei”, de unde i se trage si porecla, apoi in serialul “La Bloc” - rolul lui Marcu, serialul “Om bogat, om sarac” - rolul lui Muresan, “Ingerasii” - rolul lui Dumitru Baldovin. Tot in 2008 a fost distribuit si intr-un rol secundar din filmul “Supravietuitorul”, regizat de Sergiu Nicolaescu. De asemenea, artistul a aparut in 2009 si in rolul lui Chivu Carciumaru din telenovela “Aniela”. Cea mai recenta aparitie a fost in rolul unui medic ginecolog in telenovela “Iubire si Onoare”. Operator de profesie, angajat al TVR, Catalin Catoiu a colaborat indeaproape cu Adrian Sarbu, in perioada in care a fost secretar de Stat in Cabinetul Roman, urmandu-l pe acesta cand a fost demis din functie si si-a creat propria companie de media. A avut o relatie apropiata cu Loredana Groza, alaturi de care s-a aflat o lunga perioada, pana cand aceasta s-a casatorit cu unul dintre directorii din grupul PRO, Andrei Boncea.

Filmografie:
Minte-ma frumos (2012) – chelner
Aniela (2009) - Chivu Carciumaru
Ingerasii (2008) - Mirel Baldovin
Supravietuitorul (2008) - Silver
Om sarac, om bogat (2006) - Muresan (2006-2007)
Pacatele Evei (2005) - Teava
La bloc (2002) - Marcu (1 episode, 2006)

de Redactia - 2572 afisari
 
         
 
3.0 - 1 voturi