Astazi este ziua lui Alexandru Papadopol. La multi ani!
    -
 

Astazi este ziua lui Alexandru Papadopol. La multi ani!

Data nasterii: 05 Aprilie 1975
Alexandru Papadopol s-a nascut pe 5 aprilie 1975 la Ramnicu-Valcea. Dupa liceul Ion Neculce, unde a studiat intensiv limbi straine, fiind un foarte bun vorbitor de limba germana, Alexandru a absolvit sectia de Actorie la U.N.A.T.C. in 2002. In timpul facultatii a participat de doua ori consecutiv la sectiunea Quinzane des Realizateurs din cadrul festivalului de Film de la Cannes.

Papadopol a reusit sa castige in 2003 premiul pentru cel mai bun actor acordat de "Uniunea Cineastilor" din Romania, pentru rolul Luci din filmul "Occident", si premiul pentru interpretate masculine pentru rolul lui Ovidiu din filmul "Marfa si banii" in cadrul Festivalului International de film de la Salonic. Alexandru Papadopol a jucat si in telenovele difuzate de Acasa tv, in unele din ele avand rolul principal.

La sfarsitul lui 2007, actorii Alexandru Papadopol si Ioana Ginghina s-au casatorit, cununia civila desfasurandu-se in secret, fara invitati, doar cu doi martori: Dragos Bucur si sotia sa, Dana Nalbaru. Cei doi au impreuna o fetita.

Filmografie-actor:
Love Building (2013)
Acasa la tata (2012)
Pariu cu viata (2011) - Bobby Iordache
Dealuri ca elefanti albi (2010)
Iubire si onoare (2010) - Claudiu
Amintiri din Epoca de Aur 1 - Tovarasi, frumoasa e viata! (2009) - Punkistul
Amintiri din Epoca de Aur 2 - Dragoste in timpul liber (2009) - punkerul
Aniela (2009) - Aleco Calofesco
Regina (2008)
Iubire de sora (2007)
Razboiul sexelor (2007) - Alex
Daria, iubirea mea (2006)
E dreptul meu! (2006) - Vlad
Lacrimi de iubire - filmul (2006) - Gabriel
Offset (2006) - invitat
Pacatele Evei (2005)
Calatorie de vis (2004) - Radu
Numai iubirea (2004) - Dan Bratu
Raport despre starea natiunii (2004) - Interpretul
Occident (2002) - Luci Trailer
Marfa si banii (2001) - Ovidiu

Filmografie - producator
Sink (2012)

de Redactia - 2262 afisari
 
         
 
3.0 - 1 voturi