Astazi este ziua actritei Florina Petcu. La multi ani!
    -
 

Astazi este ziua actritei Florina Petcu. La multi ani!

Data nasterii: 10 Septembrie 1979
Florina Petcu s-a nascut pe 10 septembrie 1979, in Bucuresti. Inca de mica, Florina a avut un vis: sa fie balerina, pe o scena, in lumina reflectoarelor. Visul sau s-a implinit oarecum in liceu, cand a facut parte dintr-o trupa de dans modern. Dupa ce a absolvit, a inceput sa joace la Teatrul „Ion Creanga”. In tot acest timp, antrenamentele pentru parasutism devenisera deja o rutina.

Pasiunea pentru teatru s-a nascut in scoala generala, cand a incercat sa regizeze si sa joace in piese de teatru scurt la serbarile de sfarsit de an. Momentul decisiv care avea sa-i marcheze viata in mod decisiv a fost acela in care a cunoscut-o pe Ileana Carstea Simion, regizoare, care i-a indrumat cariera si a format-o ca actrita.

In 1997, printr-o suita de imprejurari fericite a ajuns in New York cu spectacolul "Danaidele". „Imi amintesc perfect momentul in care eram in autocar, de la Aeroportul JFK spre Manhattan. Era seara, eram pe unul dintre poduri si aveam in fata intregul oras in priveliste panoramica. Atunci am simtit o emotie, un nod in gat si mi-am spus ca trebuie sa locuiesc in acest oras”, declara actrita pentru Jurnalul National.

Actrita de film si teatru, dar si o buna dansatoare, Florina Petcu este campioana mondiala la Muay Thai kickboxing (box thailandez, in care se folosesc opt arme - pumni, coate, picioare, genunchi), din 2007 in 2010. De asemenea, este membru de baza in echipa de fotbal a colegiului Brooklyn, a carui studenta este.

In timpul liber, Florina lucreaza ca voluntar la un centru pentru combaterea violentei domestice din Harlem, iar pe viitor, vrea sa devina masterand al Universitatii din San Francisco, unde doreste sa se specializeze in psihologie clinica.

Filmografie:
Holier Than Thou (2007) - Nadjia
Inside Man / Omul din interior (2006) - Ilina Miritia
Racket (2005) - Nina Katerina
Winter Solstice /II (2004) - Female warrior 1
Fender Saves the World (2001) - The Script Girl
Virgin Larry (2000) - Cindy

de Redactia - 2221 afisari
 
         
 
3.0 - 1 voturi