Astazi este ziua Monicai Anghel. La multi ani!
    -
 

Astazi este ziua Monicai Anghel. La multi ani!

Data nasterii: 01 Iunie 1971
Monica Anghel s-a nascut pe 1 iunie 1971, in Bucuresti. Dupa ce a urmat cursurile Scolii Populare de Arta la indemnul mamei sale, de meserie designer vestimentar, Monica a debutat la 15 ani cu piesa Vina la mama de ma cere, a maestrului Laurentiu Profeta. In 1989, tanara Monica si-a adjudecat si premiul intai la sectiunea creatie a Festivalului Mamaia, cu o piesa compusa de Viorel Gavrila. Dupa revolutie, in 1993, Monica a reusit o alta performanta notabila, fiind singura selectata pentru sectiunea de debut discografic si cea de interpretare din cadrul Festivalului Cerbul de Aur. Trei ani mai tarziu, pe cand avea doar 25 de ani, interpreta de muzica usoara castiga trofeul Cerbul de Aur la sectiunea interpretare. De asemenea, in 1996 ea a reprezentat Romania la Eurovision alaturi de formatia Sincron, dar si in 2002, impreuna cu Marcel Pavel, piesa lor Tell me why ocupand locul opt.

Monica Anghel s-a alaturat in mai 2008 echipei Europa FM, prezentand matinalul Desteptarea, alaturi de Bogdan Miu. De asemenea a colaborat si cu Divertis, impreuna cu care a avut cativa ani show-uri televizate saptamanale la Antena1.

In plus, ea a cochetat cu industria de film animat, dubland o singura voce caracteristica: Dublaj la seria Hercule (2003), in rolul muzei Thalia, si tot in anul 2003, a avut acelasi rol, cantand partiturile muzei, in filmul Hercule (2003), vocea in original apartinandu-i lui Roz Ryan.

Solista de muzica usoara a cantat in duet cu actorul Stefan Iordache. Dan Iagnov le-a compus trei cantece care apar pe discul „Magazinul meu de vise” inregistrat la casa de discuri Roton in anul 2007. De asemenea, Monica este implicata intr-un proiect relativ nou, impreuna cu  Mahala Rai Band sustinand numeroase concerte.

In plan personal, in 2008, Monica Anghel l-a cunoscut pe actualul sau sot, Gughi, ofiter SPP, pe holurile Academiei de Politie, unde solista a absolvit cursurile unui master de specialitate. Inainte de nasterea baietelului sau, Aviv Alexandru, pe 10 septembrie 2010, Monica si Gughi s-au casatorit, devenind astfel o familie in adevaratul sens al cuvantului.

de Redactia - 2618 afisari
 
         
 
3.0 - 1 voturi