Astazi este ziua Corinei Ungureanu. La multi ani!
    -
 

Astazi este ziua Corinei Ungureanu. La multi ani!

Data nasterii: 29 August 1980
Corina Ungureanu s-a nascut pe 29 august 1980, la Ploiesti. Antrenoare si gimnasta de talie mondiala, actualmente retrasa din activitatea competitionala, care a avut o activitate competitionala internationala intre 1993 si 1999. A fost membra a echipei de gimnastica artistica a Romaniei care a castigat de doua ori titlul mondial si a fost campioana europeana la sol in 1998.

A inceput gimnastica la varsta de opt ani, fiind legitimata la CS „Petrolul” din Ploiesti, unde a avut-o antrenoare pe binecunoscuta Leana Sima. In 1993 debuteaza la Campionatele Nationale (cat.a-II-a), ocupand locul I la paralele si locul III la barna. In 1994 la junioare I, locul I la paralele si la individual compus, barna si sarituri. La C.N. senioare - locul 2 cu CS petrolul Ploiesti „Petrolul” (1996), locul 2 la paralele (1997).

In 1993 a fost selectionata in lotul national de junioare, fiind antrenata de: Eliza Stoica, Stefan Gal, Benoni Pereteanu, Adrian Boboc, Mariana Ristea si Liviu Mazilu. Trei ani mai tarziu a fost promovata in lotul de senioare, unde s-a pregatit cu Octavian Bellu, Maria Bitang, Nicolae Forminte, Benoni Pereteanu si Corina Morosan, iar din vara anului 1998, cu O. Bellu, Maria Bitang, Lucian Sandu si Ciprian Cretu.

La Campionatele Mondiale din 1997, de la Lausanne, a obtinut aurul pe echipe. In 1998, la CE de la St. Petersburg - doua medalii de aur (echipe si sol). In 1999, la CM de la Tianjin (China), a facut parte din nationala Romaniei care a cucerit titlul mondial. In 2000 a devenit Maestra emerita a sportului,primind si Medalia Nationala „Pentru Merit”, clasa a IlI-a. In 2002, impreuna cu fostul coechipier Lavinia Milosovici si Claudia Presecan, Corina Ungureanu, a aparut in doua DVD-uri japoneze(Gold Bird si Euro Angels, cele trei fiind topless. O serie de fotografii au fost ulterior publicate in revista japoneza Shukan Gendai. O versiune editata a DVD-uri intitulat “Trei fete de aur” a fost lansat in 2004 si in Gemania. In 2000 si 2008 Corina a pozat in editia romaneasca a cunoscuteti reviste “Playboy”.

Intoarsa la Ploiesti, in 2010, a avut prima incercare de a face politica si s-a inscris in UNPR, iar in 2012, a trecut in PSD, intrucat este admiratoarea lui Iulian Badescu, acesta propunand-o dupa castigarea mandatului de primar,sa ii devina consiliera pe problem de sport.

Corina are in palmares trei medalii de aur cu echipa, in 1997, 1998, 1999 si de aur la sol in 1998. Este stabilita in Anglia, unde lucreaza ca antrenoare de copii. Anul acesta a vrut sa revina in gimnastica, dar s-a razgandit si s-a retras definitiv.

Dupa ce a terminat cu cariera de gimnasta, a continuat sa fie antrenoare in Anglia. Corina Ungureanau o cupa locul 2 in topul celor mai sexy gimnaste ale tuturor timpurilor, realizat de Bleacher Report.

In ianuarie 2003, Corina a primit titlul de cetatean de onoare al orasului Bucuresti care i-a fost inmanat de primarului de atunci, Traian Basescu.

In iunie 2011, Corina Ungureanu s-a inscris in Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei, abreviat UNPR. La 7 noiembrie 2011, a fost aleasa presedintele departamentului de tineret si sport a UNPR Prahova.

Fosta campioana mondiala si europeana la gimnastica artistica Corina Ungureanu, care este consilier pe probleme de sport al primarului Ploiestiului, Iulian Badescu, va candida ca independent la alegerile europarlamentare din 2014.

de Redactia - 2084 afisari
 
         
 
3.0 - 1 voturi