Astazi Cristian Chivu isi sarbatoreste ziua de nastere. La multi ani!
    -
 

Astazi Cristian Chivu isi sarbatoreste ziua de nastere. La multi ani!

Data nasterii: 26 Octombrie 1980
Cristian Chivu s-a nascut la Resita pe 26 octombrie 1980. Fiind de mic o personalitate foarte puternica si totodata cu o ambitie iesita din comun, Cristi nu a vrut ca persoana sa si sucesele sale de pe plan profesional sa fie asociate cu numele tatalui sau care era deja consacrat in fotbalul romanesc.
Comportamentul rece al tatalui sau, care nu parea sa-l trateze preferential la echipa CSM Resita unde el antrena, l-a mobilizat si l-a stimulat facandu-l sa se pregateasc a cu mai multa indarjire. Din pacate finalul junioratului sau este umbrit de moartea tatalui sau, la acel moment Cristi avand doar 17 si o cariera stralucitoare in fata.
Cu toate ca urma sa se parafeze un transfer la Steaua Bucuresti, intervine o noua oportunitate si Ilie Balaci, un apropiat al tatalui sau il doreste la Universitatea Craiova ca reuseste sa il si achizitioneze. La Universitatea Craiova a petrecut una dintre cele mai furmoase perioade din viata sa, dupa cum declara chiar el, acolo cunoscand drumul spre marile echipe ale Europei. De la Craiova Chivu se tranfera la echipa din capitala Olandei Ajax Amsterdam, unde dupa numeroase evolutii pozitive, ajunge in postura de capitan al "ancierilor". Primul meci al lui Cristi la echiapa nationala a avut loc in 1999, intr-un meci al Romaniei impotriva reprezentantei Ciprului, meci terminat nedecis, scor 2-2. Antrenorul de pe atunci al nationalei, Emeric Ienei l-a convocat spre mirarea multora, la Campionatul European din anul 2000. La un meci cu Anglia, tanarul Cristian Chivu reusea sa marcheze si sa sparga gheata la echipa Romaniei. Cristian Chivu a mai participat si la Euro 2008, dar nu a mai reusit sa depaseasca faza grupelor la aceasta editie.
In 2003 a fost vandut pentru 21.000.000$ la clubul italian AS Roma, unde s-a stabilit si a confirmat pozitia lui internationala ca un fundas de mare calitate. A fost dorit de multe cluburi celebre din Europa, precum FC Barcelona si Real Madrid, dar el a ales clubul italian Internazionale Milano.
In 2012 a semnat un nou contract cu Inter Milano, cu optiune de prelungire pentru inca unul (daca in sezonul 2013-2014 va juca cel putin 25 de meciuri), pentru care va primi anual 2,5 milioane de euro, fata de 5,5 milioane de euro cat a avut anual in perioada 2007-2012
In prezent, Chivu este fundas la clubul sau actual Inter Milano si echipa nationala de fotbal al Romaniei, unde este un jucator foarte important.
El face parte din marele trio format din Gaidos, Mutu si Chivu, la nationala purtand numarul 5, fiind capitan.

de Redactia - 2057 afisari
 
         
 
3.0 - 1 voturi