Florin Calinescu: "De trei ani sint singur"
    -
 

Florin Calinescu: "De trei ani sint singur"

FRANC. Dupa o absenta de citiva ani de pe micile ecrane, Florin Calinescu a revenit, saptamina trecuta, intr-un nou serial, la postul care l-a consacrat. In urma cu trei ani, actorul si-a pierdut sotia, actrita Anamaria Calinescu, iar scandalurile pe partea profesionala nu l-au ocolit. Actor, director al Teatrului Mic, vedeta, desi sustine mereu ca nu este un VIP, Florin Calinescu isi construieste singur propriul mit.Domnule Florin Calinescu, unele vedete au plecat de la Pro TV. Dvs ati revenit cu un serial, Anticamera. De ce?

Trebuie sa lamuresc niste lucruri. Nu am plecat niciodata de la Pro TV, doar am facut o pauza, pentru ca am avut niste probleme in familie. Nu am avut timp si de televiziune. A trebuit sa-mi pun copiii pe linie, sa-si termine liceul si asa mai departe. Vedetele sint libere sa plece de la Pro TV, eu nu sint vedeta.

Cit timp va ocupa functia de director al Teatrului Mic?

Teatru-i teatru, filmu-i film, ambele imi ocupa timpul. Incerc sa le fac pe toate cit mai bine.

La mine in buletin scrie: "Florin Calinescu improvizeaza"

Va intrebam, pentru ca anul trecut ati trecut usor peste un scandal la teatrul pe care-l conduceti

Nu am trecut peste niciun scandal. Din 120 de oameni, au fost trei nemultumiti. O fata dintre cei nemultumiti si-a dat si demisia. Facem atita tam-tam pentru trei oameni nemultumiti. Teatrul este plin, lumea vine la Teatrul Mic. Citi nemultumiti sint in tara asta de guvernare, de presedinte sau de parlament? Nu stiu pe ce lume traiti! Voi sinteti multumiti de toti oamenii de la voi din bloc? Eu sint acolo, bine mersi, conduc teatrul in continuare. Sa nu mai umflam povestea asta la nesfirsit!

Care este cel mai atragator personaj de teatru: Hamlet sau Nicolae Ceausescu?

Nu stiu. Si Hamlet se joaca cu sala plina, daca este bine pus, si eu il joc pe Nicolae Ceausescu in continuare cu sala plina. Eu nu cred nimic, ma gindesc la public cind fac meseria asta, nu la mine si, de patru ani, publicul vine la O zi din viata lui Nicolae Ceausescu.

In acest spectacol, la un moment dat improvizati. De ce ati simtit nevoia unui astfel de moment in aceasta piesa de teatru?

Pentru ca pot. Unii ar vrea si ei sa improvizeze, dar nu sint in stare. Asa scrie la mine in buletin: "Florin Calinescu improvizeaza".

"Nu traiesc in trecut"

Sinteti nedespartit de acest personaj, Nicolae Ceausescu. In noul serial jucati tot rolul fostului dictator.

Da, sint mai atent la satira politica. Nu prea imi place sa joc in drame sau treburi romantice. Imi plac comedia, satira, umorul, critica sociala.

Daca am scrie un scenariu al unui film despre viata lui Florin Calinescu, cum ar arata acesta?

Nu stiu cit de interesanta ar fi viata mea pentru un personaj de film, avind in vedere ca din tinerete am jucat vietile altora. Un actor care joaca tot felul de personaje nu prea mai are timp pentru propria-i viata si, in acelasi timp, nu trebuie sa-si confunde destinul cu cel al personajelor pe care le-a jucat si le joaca. Ati auzit voi ceva interesant de mine de citiva ani incoace? M-ati vazut pe iahturi, prin baruri, schimbind femeile ca pe camasi si schiuri? Nu. Inseamna ca nu sint interesant. Nu pastrez nicio discretie. Viata mea este simpla, nu este una complicata. Cind nu sint la treaba, ma plimb prin gradina, nu ma duc la evenimente mondene.

Ati facut compromisuri pentru a ajunge la nivelul la care sinteti in prezent?

Nu. Daca as fi facut, le-ati fi aflat. Un secret nu se mentine mult. M-am gindit ca, daca pot sa fac lucrurile bine, si bune, trebuie sa le fac si sa merg inainte. Pe linga acest lucru, nu am facut rau nimanui, cel putin nu voit.

Credeti ca, in ziua de azi, familia mai reprezinta celula de baza a societatii?

Nu stiu. Trebuie sa ma mai gindesc. Fiecare isi asterne asa cum crede.

Cum ati reusit sa fiti si mama, si tata pentru copiii dvs?

Preocupindu-ma. Daca faci cinstit ceea ce faci, nu ti se pare nimic greu pe lumea asta. Incerc sa pun cit mai sanatos piciorul in prezent si sa fac bine ceea ce fac acum. Nu traiesc in trecut.

Cum sinteti ca tata? Va implicati in alegerea unui viitor pentru copiii dvs?

Fac asta din ce in ce mai putin. Unul are 20 de ani, iar celalalt 22. Unul face muzica, celalalt tot teatru sau cinema. Se pot numi responsabili pentru viata lor. Cind au timp vin la mine la teatru, pentru ca le place, nu pentru ca-i invit, isi cumpara bilet si stau la spectacole.

"Cind o sa am o relatie stabila, credeti-ma ca o sa va spun"

Ce ati invatat din lovitura data de soarta?

Nu am trecut inca peste momentul acela. E un subiect pe care nu pot sa-l abordez.

Cind mai aveti timp liber si cum profitati de el?

Incerc sa recuperez. Ma indrept spre partea vietii in care orice gram de energie trebuie folosit cu grija. Am muncit destul si as putea sa plec oriunde in lume, dar nu se va intimpla lucrul acesta, spre bucuria sau necazul vostru. In timpul liber, cind sint acasa, mai spal o rufa, mai fac piata, prepar de mincare. Cam atit.

Zilele trecute am vazut in presa fotografii cu dvs alaturi de o bruneta. Cine-i domnisoara?

Lucreaza la mine la firma de vreo zece ani. Daca v-ati fi dus sa intrebati acolo cine e domnisoara, ati fi fost dezamagiti. Am fost impreuna pentru ca am cumparat o masina pentru firma, si nu puteam sa ma intorc cu amindoua, sa le conduc tot eu. Sint genul de om care intervine tot timpul pentru angajatii lui. Am cumparat pina acum vreo 40 de masini pe firma mea. Am sunat politicieni sa ma ajute sa obtin case, cind se putea acest lucru. Asa l-am ajutat pe Dragos Mostenescu si pe alti colegi, nu inteleg de ce nu ati vazut cind am dat saptamina trecuta 10.000 de euro unui actor sa se opereze la inima si pe 1 martie, cind am facut la Teatrul Mic, de Simbata Mortilor, un parastas pentru toti actorii care au decedat, iar pe 2 martie am platit pentru niste copii cu probleme sa urmeze niste tratamente in China?!... Lucrurile astea n-o sa le vedeti prin presa niciodata despre mine. Ce vi se pare asa senzational la acele fotografii?

Va intrebam de fotografii pentru ca am auzit ca in prezent aveti pe cineva.

Asta este o alta problema. Dar va spun sincer ca de trei ani sint singur. Cind o sa am o relatie stabila, credeti-ma ca o sa va spun.
 
         
 
- voturi