Cristi Borcea l-a scos din mizerie pe Ioan Timofte
    POZA:
   
 

Cristi Borcea l-a scos din mizerie pe Ioan Timofte

Presedintele executiv al FC Dinamo, Cristian Borcea, a cumparat, in urma cu doar citeva zile, hotelul Boavista, imobil aflat in imediata vecinatate a Stadionului „Dan Paltinisanu“. Povestea acestei afaceri il are in prim-plan pe Ioan Timofte, fostul proprietar al stabilimentului. Fost jucator al cistigatoarei Ligii Campionilor, FC Porto, dar si al Boavistei, Timofte a revenit in tara la finalul carierei de fotbalist. Banateanul s-a insurat in scurt timp cu vedeta Silvia Pop, alaturi de care a petrecut doi ani, fericiti, dar costisitori. A urmat divortul, care s-a lasat cu urmari grave pentru „Tim“.

Dator vindut din pricina jocurilor de noroc
Devenit, dupa despartirea de actrita, un impatimit al jocurilor de noroc, fostul international a ajuns, in scurt timp, dator vindut. Ajutorul a venit de unde se astepta mai putin. Pentru a-si plati creditorii, fostul fotbalist i-a cedat primul pachet de actiuni ale hotelului Boavista sefului dinamovist Cristi Borcea, acum mai bine de un an. Povestea decaderii lui Timofte a continuat insa. Impatimit al jocului de pocher, dar si al ruletei, fostul idol al suporterilor banateni a tocat si ultima bruma a averii sale. Subiectul este unul delicat pentru fostul jucator. „Toata lumea ma intreaba despre pasiunea mea pentru jocurile de noroc. Nu mai joc insa de multa vreme“, spune Ioan Timofte. Totusi, timisoreanul a fost nevoit sa-i cedeze lui Borcea pachetul majoritar al actiunilor hotelului chiar zilele trecute. In acest fel, presedintele executiv al „ciinilor rosii“ a reusit sa acapareze un ­imo­bil de lux chiar in mijlocul fiefului rivalilor banateni.

Cinci milioane de euro pentru Boavista
Hotelul Boavista, cotat la trei stele, are 52 de camere, care ii ridica valoarea pina la cinci milioane de euro. Tranzactia a fost confirmata de fostul proprietar, Ioan Timofte: „Hotelul Boavista nu mai este al meu. Este adevarat ca am cedat pachetul majoritar de actiuni. Afacerea a fost facuta in urma cu citeva zile. Eu nu am voie insa, conform contractului, sa dezvalui suma afacerii si numele cumparatorului“, a precizat Timofte.

Intermediarul Marian Iancu
Beneficiarul afacerii, Cristi Borcea, a avut un aliat-surpriza, rivalul din fotbal, dar amicul de afaceri Marian Iancu, patronul lui FC Timisoara. Bossul de pe Bega i-a furnizat lui Borcea informatiile necesare derularii tranzactiei. Dusmani declarati in fata camerelor de luat vederi, cei doi oficiali au mai facut un astfel de deal imobiliar. La vremea respectiva, Cristi Borcea a achizitionat de la Marian Iancu un fost sediu al Balkan Petroleum, imobil evaluat la 1,5 milioane de dolari si situat pe Calea Floreasca, la doar 50 de metri de stadionul din Soseaua Stefan cel Mare.

Lis, Moculescu si Netoiu, impatimiti ai jocurilor de noroc
Patima jocurilor de noroc a pus stapinire pe multe vedete din tara noastra. Fostul primar general al Capitalei, Viorel Lis, este un obisnuit al mesei de ruleta, la fel ca si arhicunoscutul compozitor Horia Moculescu sau actorul Augustin Viziru. Din lumea fotbalului, cei mai cunoscuti impatimiti ai jocurilor de hazard sint verii Ioan si George Becali, Victor Piturca, toti jucatori de ruleta, dar si Mitica Dragomir si Gheorghe Netoiu, „tablagii“ de renume. 

de Mihai Nejneru - 6211 afisari
 
         
 
4.0 - 2 voturi