Crin Antonescu despre relatia sa cu Biserica
    POZA:
 
 

Crin Antonescu despre relatia sa cu Biserica

Romania, mereu surprinzatoare. Unul dintre subiectele mult discutate in presa romaneasca si pe internet, saptamina trecuta, a fost cazul Tanacu. Am avut ocazia sa asistam, asadar, la imixtiunea in culisele teologiei a „intelectualilor“ si a oamenilor politici, stiutorii a toate si judecatori fara pata. Fara indoiala, Biserica este o mare putere in Romania.
Discutam, in urma cu ceva timp, cu liderul PNL, Crin Antonescu, care atragea atentia asupra unor aspecte contestate legate de practicile Bisericii, ale reprezentantilor sai. Acesta ne-a vorbit atunci despre relatia sa cu Biserica: „Sint ca marea majoritate a romanilor. Nu sint un om care merge, cu o anumita frecventa, la biserica, adica nu sint chiar un practicant. Cred in Dumnezeu. Mai cred, conform traditiei ortodoxe, in faptul ca nu exista mintuire decit prin biserica, si care, de asemenea, considera ca rolul religiei este decisiv in a deosebi omul de animal. Respect dreptul celor care sint liber-cugetatori, respect pluralismul confesional si, chiar daca sint cum spuneam, un fiu plecat al Maicii Biserici, cred ca, din punct de vedere social, public, institutia Bisericii Ortodoxe Romane are mult de dat acestei societati si acestui popor.“
Si totusi, Crin Antonescu constata un lucru: Biserica se implica mai mult decit ar trebui in deciziile politice. Rolul ei ar trebui sa fie sustinerea, apropierea de popor: „Cred ca poporul acesta are nevoie mai multa de Biserica in lume, adica prezenta in societate, si cred ca Biserica ar trebui sa aiba curajul si hotarirea de a face mai mult in aceasta privinta.“

Multi se comporta ca si cum ar fi din Politie, Armata, politica
Crin Antonescu este suparat pentru ca reprezentanti ai Bisericii, cu rang inalt, se comporta ca niste politicieni, uitind ce rol le este harazit. „Nu sint deloc dispus sa ascund faptul ca, uneori, gindesc ca multi reprezentanti ai acestei institutii se comporta ca si cum ar fi reprezentanti ai Politiei, ai Armatei, ai unor partide politice, se combina cu stapinirea si evita subiectele delicate. Dar eu spun clar ca Biserica trebuie sa se implice in tot ce este important; trebuie sa aiba curaj, pentru ca Biserica este a lui Dumnezeu si nimic nu este mai puternic decit ea“.
de Ella Nica - 1552 afisari
 
         
 
4.0 - 2 voturi