Andrei Teasca  aduce iluzionismul in teatru
    POZA:

Andrei Teasca aduce iluzionismul in teatru

Spectacolul Hazard, realizat de Teatrul de Magie, in colaborare cu Teatrul National de Opereta, prezinta, pentru prima data in Romania, o reprezentatie de iluzionism teatral, in care trucurile magice sint incluse intr-o poveste cu personaje, muzica, scenografie si regie de teatru, iar artistii-magicieni interpreteaza rolurile din piesa. Conceput in intregime de Andrei Teasca, spectacolul este o pledoarie pentru libertarea imaginatiei artistice, redata prin mijloacele unui teatru in care iluzionismul si artele spectacolului coexista si se potenteaza reciproc.
Premiera spectacolului Hazard, care a avut loc in foaierul Teatrului National de Opereta, vineri, 17 decembrie 2010, la ora 20.30, s-a dorit a fi misterioasa nu doar prin nume si continut, ci si prin intreaga atmosfera in care s-a desfasurat. Elementul de surpriza plutea in aer si a fost prezent pina la finalul povestii, in care un barbat casatorit si plictisit de o existenta anosta evadeaza, prin intermediul unei carti de magie, intr-o lume ideala. Acolo intilneste femei frumoase, intruchipari ale muzelor inspiratoare, care ii deschid calea catre universuri noi, in care granitele existentei obisnuite sint depasite si idealurile par tangibile. In acest context narativ, iluzionismul, ca mijloc de exprimare artistica, se dovedeste adecvat si inteligent utilizat. Numerele de magie, de la prestidigitatia cu carti de joc pina la levitatie, se desfasoara acompaniate de secvente sonore din celebra Fantoma de la Opera de Andrew Lloyd Webber, care alterneaza cu piese semnate de mari compozitori clasici. Decorul si costumele sint impresionante prin jocul de lumini si accentul care ­cade pe cromatica si stralucire.
Actorul Andrei Teasca a infiintat, in anul 2008, Teatrul de Magie; timp de aproape un deceniu s-a dedicat artei iluzionismului. A descoperit aceasta forma de manifestare artistica in Coreea de Sud, unde a lucrat pe baza de contract, in cadrul faimosului Disneyland din Seul. In prezent, el isi doreste sa introduca in Romania iluzionismul teatral, un concept artistic in care magicianul este definit ca artist creator, spre deosebire de clovnul de la circ. „Mai mult ca orice, imi doresc un sediu deasupra caruia sa straluceasca firma Teatrului de Magie. Nu duc lipsa de proiecte si nici de apreciere, dovada vie fiind spectacolul Hazard, la care directorul Teatrului National de Opereta, Razvan Dinca, si multi artisti ni s-au alaturat in aceasta colaborare minunata, pentru care le multumesc“, a mentionat Andrei Teasca.
de Adina Stefan - 1446 afisari
 
         
 
4.0 - 2 voturi