La multi ani, Valentin Popescu!
    -
 

La multi ani, Valentin Popescu!

Data nasterii: 04 Aprilie 1955
Actorul Valentin Popescu s-a nascut pe 4 aprilie 1955, in Braila. In 1981 a absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti si a fost repartizat la Teatrul „Alexandru Davila” din Pitesti. Apoi s-a mutat in capitala, la Teatrul „Lucia Sturdza Bulandra”, unde activeaza si azi.

A jucat pe aceasta scena in roluri ca Ducele de Burgundia din „Regele Lear” de William Shakespeare, Timur, regele Astrahanului, tatal lui Calaf din „Turandot” de Carlo Gozzi, Dundas din „Nebunia Regelui George” de Alan Bennett, Voltimand din „Hamlet” de William Shakespeare, Giovanni din „Henric al IV-lea” de Luigi Pirandello, Papa din „Thomas A Becket” de Jean Anouilh, Actorul de caracter din „Sase personaje in cautarea unui autor” de Luigi Pirandello, Stanley din „Moartea unui comis-voiajor” de Arthur Miller, Presedintele comisiei din „Richard al III-lea se interzice” de Matei Visniec, Vecinul Leusa din „Ingropati-ma pe dupa plinta”, dramatizare de Yuri Kordonsky a romanului omonim de Pavel Sanaev.

Pe marele ecran a debutat in 1972, cu un rol minor in filmul „Cine va deschide usa?”, in regia lui Gheorghe Naghi. In 1981 a jucat in „De ce trag clopotele, Mitica?”, regia Lucian Pintilie, apoi in „Pas in doi” (1986), regie si scenariu Dan Pita.

La televiziune a aparut in filmul american „Nobody's Children” (1994), in cel francez „Meurtres par procuration” (1995), in serialul „Vertiges” (2001), „Sherlock” (2002), „The Uncrowned Heart” (2003), documentarul „Space Race” (2005), „Serviciul Omoruri” (2008).

Filmografie completa:
1 din 10 (2010)

Aurora (2010) - Doru
Capsuni in aprilie (2009)
Cele ce plutesc (2009)
Restul e tacere (2008) - Catargiu
Serviciul omoruri (2008)
Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii (2006) - Profesorul de muzica
Decizie pentru toata viata (2006)
Legaturi bolnavicioase (2006) - Domnul P
Offset (2006) - Cornel Codreanu
Second in Command / Garda de corp (2006) - Vladimir Norkov
Un acoperis deasupra capului (2006)
Dracula III: Legacy / Dracula III: Mostenirea (2005) - capitan francez
Lost and Found / Obiecte pierdute (2005) - in segmentul "Turkey Girl"
Ryna (2005) - Biris (tatal)
Space Race (2005) - Kremlin Official (unknown episodes)
Italiencele (2004) - Tatal
Herz ohne Krone (2003) - Minister #3
Stejarii verzi (2003)
Aceeasi gara pentru doi (2002)
Case of Evil / Tanarul Sherlock Holmes (2002) - Criminal
Filantropica (2002) - Recuperator #1
Turnul din Pisa (2002) - Elvis
Meurtres sous hypnose (2001) - Médecin-légiste
Besat (1999) - Drengens Far
The Incredible Genie / Duhul nazdravan (1999) - Scientist/NSA Agent 3
Triunghiul Mortii (1999)
Capul de zimbru (TV) / Capul de zimbru (1996)
Eu sunt Adam! / Eu sunt Adam (1996)
Meurtres par procuration Proxy Murders / Meurtres par procuration (1995) - Modine

de Redactia - 2239 afisari
 
         
 
3.0 - 1 voturi