La multi ani, Rodica Lazar!
    -
 

La multi ani, Rodica Lazar!

Data nasterii: 30 Octombrie 1978
Actrita Rodica Lazar s-a nascut la Onesti, in judetul Bacau, pe 30 octombrie 1978. Absolventa a Universitatii de Arta Teatrala si Cinematografica  Bucuresti, sectia actorie, clasa profesorului Gelu Colceag, Rodica Lazar s-a facut remarcata inca din ultimul an de facultate, cand a jucat in piesa Omorti-va parintii in regia tanarului regizor Alexandru Berceanu, la Teatrul Cassandra. Tot de atunci participa la festivaluri de teatru: Festivalul de arta medievala Sighisoara, Festivalul Teatrul schimbarii de la Atena, Festivalul de teatru Encounter Brno, Festivalul intenational de teatru de la Sibiu.                 
Pe scena Teatrului Bulandra din Bucuresti a jucat roluri ca Ioana din “Cealalta moarte a Ioanei d'Arc” de G.Tsanev, Catarina din “Imblanzirea scorpiei de” W.Shakespeare, Beba din “Noaptea asasinilor” de J.Triana, Maria din “Oferta de serviciu”, de Lia Bugnar, “Pustoaica” din Roberto Zucco de B.M.Koltes, Sonia si Aliona din “Crima si pedeapsa”, dupa F.M.Dostoievski, etc. In anul 2009 a facut parte din distributia spectacolului “Anatomie. Titus. Caderea Romei”, prezentat la Teatrul Sazan din Shinjuku, Tokyo.
Rodica Lazar a debutat in cinematografie in anul 2002, in filmul “Amen” (rolul Rachel), in regia lui Costa Gavras. In acelasi a aparut si in doua roluri mici, unul in filmul francez pentru televiziune “Accords et a cris” si unul in filmul romanesc “Binecuvantata fii, inchisoare” (Maica Judith). In 2003 era patroana unei cafenele in filmul francez filmat in Romania “Une place parmi les vivants”, in 2004 era ofiter de politie in filmul Tv numit “Sex Traffic”.
Un an mai tarziu ea a jucat in productia americana “The French Revolution” (Maria Antoaneta), cand a fost distribuita si in rolul Laura Serban din “Moartea Domnului Lazarescu”, in 2006 in Mafalda di Savoia (Fraulein Fielher). A avut de asemenea rolul Teller in “Tinerete fara tinerete”, regia lui F.F.Coppola.
Primul serial de televiziune romanesc in care a jucat a fost “Ingerasii”- rolul Tereza, apoi a jucat rolul Josephine Tannerie din “Aniela”.     
A fost distribuita si in filmul de lung metraj din 2010 “Principii de viata”, in regia lui Constantin Popescu, prezentat la Festivalul de Film de la San Sebastian, Spania, sectiunea Zabaltegi, pentru Premiul Kutxa – Nuevos Directores.

de Redactia - 1822 afisari
 
         
 
3.0 - 1 voturi