La multi ani, Puya!
    -
 

La multi ani, Puya!

Data nasterii: 22 Iulie 1979
Dragos Gardescu, alias Puya, s-a nascut pe 22 iulie 1979, in Bucuresti. Din 1995, Puya isi face loc pe scena muzicii hip-hop, alaturi de prietenul sau, Tudor Sisu, impreuna cu care formeaza trupa “La Familia”. La inceput, Puya si Sisu cantau in deschiderea concertelor B.U.G. Mafia, dar in 1997 apare primul album “La Familia”, intitulat aBaieti de cartiera, iar un an mai tarziu apare “Nicaieri nu-i ca acasa”.
In 2000, “La familia” a fost inregistrat la OSIM de B.U.G. Mafia, astfel ca Sisu si Puya nu au mai avut dreptul sa-l foloseasca. La acea vreme, Puya sustinea ca cei de la B.U.G. i-au cerut 15.000 de euro in schimbul numelui aLa familiaa. Dupa incarcerarea lui Sisu (a fost eliberat conditionat in anul 2005 insa la scurt timp a fost arestat din nou fiind gasit in posesia unei mari cantitati de droguri), Puya scoate singleul aE foame de bania, in care ii ataca dur pe cei de la B.U.G. Mafia. Procesul Puya vs B.U.G Mafia s-a incheiat in primavara lui 2010, Dragos fiind cel care a avut de castigat.
Puya le-a promis fanilor ca va lansa albumul solo aPana la capat in felul meua. Oficial, albumul nu a fost lansat niciodata, deoarece piesele au aparut in avans.
In anul 2006 Puya impreuna cu Aras initiaza si desfasoara o ampla campanie antidrog in licee din intreaga tara. Campania este intitulata "Invata sa alegi". Un an mai tarziu, Sisu si Puya infinteza Ong-ul "Agentia Spartacus", dedicat apararii drepturilor detinutilor si a persoanelor implicate in anchete penale.
In 2008, Puya lanseaza primul sau disc solo: aMuzica de tolaneala si drepravarea. In acelasi an, el  se inscrie in Partidul Verde insa renunta dupa o scurta perioada. Totusi, succesul total a venit in 2009, odata cu lansarea albumului “Romanisme 1”. Colaborarea cu producatorul timisorean George Hora ii garanteaza lui Puya un succes incredibil. Pentru aceasta, Puya a aumblata putin la stil, renuntand la versurile despre baietii de cartier si concentrandu-se asupra problemelor sociale si mondene sau asupra moravurilor romanilor.
"Undeva in Balcani", de pe albumul amintit devine hitul anului 2009. Acestei piese i-a urmat singleul aChangea, un feat cu George si Kamelia Hora, care s-a bucurat de acelasi succes ca si piesa precedenta. Pentru fanii din online, Puya a lansat videoclipul “Sus pe bar” cu Alex Velea. Din cauza scenelor sexy, clipul nu a fost difuzat pe TV decat dupa miezul noptii. Tot in 2009, Puya lanseaza partea a doua a albumului aRomanismea.
Primul single promovat a fost aV.I.Pa, o colaborare tot cu Kamelia Hora.
In noimebrie 2010, Puya aduce o colaborare inedita cu Connect-R care a dus la nasterea “Americandrim”, o piesa despre pierderea identitatii nationale. Patru luni mai tarziu, Puya a lansat singleul aVestul salbatica, in care vorbeste despre romanii care lucreaza in afara tarii pentru a castiga mai multi bani.
Pe langa muzica, Puya a aparut in 2006 alaturi Tudor Chirila in filmul “Legaturi bolnavicioase”, pelicula reprezentand debutul sau in cinematografie, iar in 2010 a avut rolul principal in scurtmetrajul “Pesti mici”.

de Redactia - 2631 afisari
 
         
 
3.0 - 1 voturi