La multi ani, Monica Ghiurco!
    -
 

La multi ani, Monica Ghiurco!

Data nasterii: 30 Noiembrie 1973
Monica Ghiurco s-a nascut pe 30 noiembrie 1973 in localitatea Dej, judetul Cluj. O fire ambitioasa, Monica a invatat sa citeasca de la patru ani si jumatate si n-a ratat nicio carte din biblioteca familiei... De asemenea, prezentatoarea TVR a cantat la chitara, a luat lectii de canto, avea spectacole la sfarsit de an, spectacole pe care le-a reluat in studentie, perioda in care a luat chiar si un premiu la un festival studentesc de muzica usoara.

Dupa terminarea scolii generale, aceasta a urmat Liceul Teoretic „Gheorghe Sincai" din Baia Mare (oras in care a copilarit), profilul matematica-fizica. Licentiata a Facultatii de Stiinte Economice din cadrul Universitatii „Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca, specializarea Turism-Servicii, Monica Ghiurco a descoperit jurnalismul in timpul studentiei. A profesat timp de trei ani la catedra ca asistent universitar in cadrul Departamentului de Relatii Economice Internationale din cadrul UBB, iar de 11 ani s-a stabilit in Bucuresti.
Timp de patru ani Monica Ghiurco a fost reporter acreditat la Guvern, in paralel prezentand principalul Jurnal al zilei de pe TVR 1. Ulterior, a devenit prezentator al Orei de stiri de pe TVR2, moderator de talk-show, producator si realizator de emisiuni de politica interna si editii speciale. In perioada august 2008 - noiembrie 2010 a coordonat Departamentul Social Politic Economic din cadrul Directiei Editoriale din SRTV, in paralel cu activitatea de la Stiri. A absolvit un master in Securitate si Aparare Nationala la Universitatea Nationala de Aparare „Carol I" din Bucuresti, iar in 2009 cursurile Colegiului National de Aparare, promotia a saptea.
Timp de trei ani a fost prezentatoarea si producatoarea „Orei de stiri de weekend” (pe TVR 2) - o emisiune care imbina stirile cu scurte dezbateri si analize pe temele cele mai importante ale zilei. Din 2004 pana in 2010 a realizat si prezentat emisiunea Agenda politica de pe TVR 1, in fiecare duminica, impreuna cu reputatul analist politic Iosif Boda - emisiune de sinteza a evenimentelor politice interne. Audientele realizate au impus emisiunea ca fiind cea mai urmarita si mai longeviva analiza politica difuzata de posturile romanesti de televiziune.

A realizat si o seriei de filme documentare istorice Mostenirea clandestina, din care deja au fost finalizate si difuzate sapte episoade, la TVR 1 si TVR International (episoadele pot fi urmarite si pe portalul TVR+, in pagina dedicata emisiunii ). Din 13 iulie 2012, a avut si atributii de coordonare editoriala a productiilor de stiri si dezbateri difuzate pe TVR 1, TVR 2 si TVR Info. Din toamna anului 2012, Monica Ghiurco prezinta, alaturi de Mircea Radu, Telejurnalul de weekend, pe TVR 1.
De-a lungul timpului, Monica a mai colaborat cu Radio Contact Cluj-Napoca, a fost reporter, redactor, realizator si prezentator timp de doi ani la postul TV Cinemar Cluj-Napoca, dar si la Antena 1 Cluj.

de Redactia - 3418 afisari
 
         
 
4.0 - 2 voturi