La multi ani, Colin Farrell!
    -
 

La multi ani, Colin Farrell!

Data nasterii: 31 Mai 1976
Colin James Farrell s-a nascut pe 31 martie 1976, la Castleknock, Dublin, (Irlanda). Actorul irlandez este cel mai mic dintre cei patru copii ai familiei: mai are un frate - Eamon si doua surori - Catherine si Claudine. Ambele surori ale sale au aparut in cateva dintre productiile cinematografice in care a jucat si fratele lor. Dintre cele doua, Claudine lucreaza de asemenea si pe post de asistenta si companioana a actorului.

Daca la inceput Farrell a vrut sa se faca fotbalist, ca si tatal sau, acesta s-a razgandit intre timp si a incercat sa se alature unei formatii. Dupa ce a renuntat la Scoala de Actorie Gaiety, Farell a fost distribuit in "Ballykissangel" - o drama difuzata de postul de televiziune BBC, aparand apoi si in filmul independent “Drinking Crude”. Insa pelicula care i-a adus renumele international a fost “Tigerland” (2000), regizat de Joel Schumacher, unde l-a interpretat pe arogantul soldat Boz. Acest film a fost urmat in 2001 de “American Outlaws”, unde avea sa-l interpreteze pe celebrul infractor si ucigas Jesse James - film ce s-a dovedit a fi un adevarat esec in box-office.

In 2002, Colin a jucat alaturi de Bruce Willis in “Hart's War”, insa nu s-a bucurat de prea mare succes nici cu acest film. Momentul lui de glorie a venit in acelasi an, cand Steven Spielberg l-a distribuit in “Minority Report”, alaturi de Tom Cruise - film ce s-a dovedit a fi un adevarat succes atat financiar, cat si critic. Farrell a continuat sa se bucure de succes si cu aparitia in “Phone Booth” (2002), “The Recruit” (2003), “Daredevil” (2003) si a colaborat din nou cu Joel Schumacher la filmul “Veronica Guerin” (2003). Doi ani mai tarziu, interpretarea imparatului Alexandru cel Mare din filmul Alexander avea sa genereze incasari substantiale. Mai apoi, in 2005, a aparut intr-un nou film istoric, “The New World”, unde a jucat alaturi de Christopher Plummer si Christian Bale in rolul unui explorator. “Miami Vice”, regizat de Michael Mann este un alt film notabil in care Farrell a jucat impreuna cu Jamie Foxx.

In 2007, actorul irlandez a fost fratele lui Ewan Mcgregor in drama “Cassandra's Dream”, regizat de Woody Allen, iar rolul din “In Bruges” (2009) avea sa-i aduca primul Glob de Aur din cariera pentru cel mai bun actor. De asemenea, el a aparut si in ultimul film al lui Heath Ledger – “The Imaginarium of Doctor Parnassus”, iar salariul primit pentru acest rol l-a donat fiicei regretatului actor (Legder).

In plan personal, Colin Farrell s-a casatorit cu actrita engleza Amelia Warner pe 17 iulie 2001, insa a divortat patru luni mai tarziu. El a avut o relatie cu fotomodelul Kim Bordenave, din care a rezultat un baietel, nascut pe 12 septembrie 2003.
De asemenea, el a fost un apropiat al actritei Elisabeth Taylor si singurul membru din afara familiei care a participat la slujba de inmormantare.

de Redactia - 2134 afisari
 
         
 
3.0 - 1 voturi