La multi ani, Alexandru Papadopol!
    -
 

La multi ani, Alexandru Papadopol!

Data nasterii: 05 Aprilie 1975
Actorul Alexandru Papadopol s-a nascut pe 5 aprilie 1975 la Ramnicu-Valcea. Dupa liceul Ion Neculce, unde a studiat intensiv limbi straine, fiind un foarte bun vorbitor de limba germana, Alexandru a absolvit sectia de Actorie la U.N.A.T.C. in 2002. In timpul facultatii a participat de doua ori consecutiv la sectiunea Quinzane des Realizateurs din cadrul festivalului de Film de la Cannes.
Papadopol a reusit sa castige in 2003 premiul pentru cel mai bun actor acordat de "Uniunea Cineastilor" din Romania, pentru rolul Luci din filmul "Occident", si premiul pentru interpretate masculine pentru rolul lui Ovidiu din filmul "Marfa si banii" in cadrul Festivalului International de film de la Salonic. Alexandru Papadopol a jucat si in telenovele difuzate de Acasa tv, in unele din ele avand rolul principal.
La sfarsitul lui 2007 actorii Alexandru Papadopol si Ioana Ginghina s-au casatorit, cununia civila desfasurandu-se in secret, fara invitati, doar cu doi martori: Dragos Bucur si sotia sa, Dana Nalbaru. Cei doi au impreuna o fetita.
Filmografie: “Razboiul sexelor”, “Iubire de sora”, “Lacrimi de iubire”, “E dreptul meu!”, “Daria,iubirea mea”, “Pacatele Evei”, “Raportul despre starea natiunii”, “Numai iubirea”, “Calatorie de vis”, “Occident”, si “Marfa si banii”.
de Redactia - 2450 afisari
 
         
 
3.0 - 1 voturi