La multi ani, Alexandru Arsinel!
    -
 

La multi ani, Alexandru Arsinel!

Data nasterii: 04 Iunie 1939
Alexandru Arsinel s-a nascut pe 4 iunie 1939, in Dolhasca, judetul Suceava. Copilaria in localitatea natala este cea mai draga perioada din viata sa, marturisind ca a facut la fel de multe nazbatii ca... Nica. “Creanga e copil mic pe langa mine. Eu fac parte din generatia copiilor care s-au jucat prin transee. Dupa razboi, Dolhasca era pentru mine westernul american, unde gaseam armament adevarat, cartuse, praf de pusca, praf de <dum-dum>. Praful de dum dum e pentru proiectile de tunuri. Arata ca macaroanele. Intr-o fantana am gasit un sac intreg de praf. Eu m-am nascut pe malul caii ferate. Era la 50 de metri de casa. Puneam bucatele pe calea ferata, pe distanta de un kilometru, si, cand trecea trenul, parca mitralia. Odata, prin '46, a trecut drezina directorului regional din CFR pe sine, s-a auzit zgomotul ca de mitraliera si au sarit din drezina si s-au ascuns. Au stat acolo sa vada cine trage. (Rade cu pofta). Soferul s-a apropiat, a vazut despre ce e vorba si a dat telefon la gara. Tata era CFR-ist. Si-a dat seama ca nu putea sa fie altcineva din sat”, marturisea Arsinel.

A absolvit IATC-ul in 1962. Printre bucuriile sale parsonale se numara nasterea celui de-al treilea nepot, redeschiderea anul trecut a Teatrului de Vara (Gradina) Herastrau si mutarea la Sala SAVOY a Teatrului de Revista de pe Calea Victoriei.

Maestrul Alexandru Arsinel a realizat dublaje de voce memorabile la urmatoarele desene animate: Ursul Baloo in fimele: Cartea Junglei (Jungle Book) si Cartea Junglei 2 (Jungle Book 2); Seriful in filmul Masini (Cars)si Masini 2 (Cars 2); Micul John in Robin Hood (1973); Maestrul Auguste Gusteau in filmul Ratatouille.

Vedeta in teatrul de revista si la televiziune, el reitereaza in film formula de succes practicata pe scena. In 1966 o cunoaste pe Marilena, cea care avea sa-i fie sotie, cu care se casatoreste doi ani mai tarziu.

In prezent, actorul este directorul Teatrului de Revista “Constantin Tanase” din Bucuresti. Apare pe scena si descreteste, in continuare, fruntile romanilor, alaturi de partenera sa de cariera, Stela Popescu.

Fostul presedinte al Romaniei, domnul Ion Iliescu, i-a conferit artistului Alexandru Arsinel pe 7 februarie 2004 Ordinul Meritul Cultural in grad de Comandor, Categoria D - "Arta Spectacolului", „in semn de apreciere a intregii activitati si pentru daruirea si talentul interpretativ pus in slujba artei scenice si a spectacolului”.

Filmografie:
Ana si "hotul" (1981)

Ca-n filme (1983)
Vara sentimentala (1986)
Colierul de turcoaze (1986)
In fiecare zi mi-e dor de tine (1988)
Flacaul cu o singura bretea (1990)
Miss Litoral (1991)
A doua cadere a Constantinopolului (1993)
Paradisul in direct (1994)
Razboiul Sexelor (2007 - 2008)
Regina (2009)
Toata lumea din familia noastra (2012)

Tot astazi le uram „La multi ani!” si Mariei Olaru, lui Valentin Uritescu, dar si Rodicai Muresan.

de Redactia - 1719 afisari
 
         
 
3.0 - 1 voturi