La multi ani, Marina Florea!
    -
 

La multi ani, Marina Florea!

Data nasterii: 25 Ianuarie 1962
Marina Florea s-a nascut la Bucuresti, pe 25 ianuarie 1962. A urmat cursurile Scolii Populare de Arta (1980-1982) la clasa Mihaela Runceanu - Ionel Tudor. In 1982  a debutat la TVR in emisiunea "Album Duminical" cu piesa "Sa nu te miri" compusa de George Grigoriu. „Eu am si-acum emotii cand imi aduc aminte de debutul meu: dupa ce-am terminat liceul, m-am angajat la AMC Otopeni. Acolo, pe o scena de amatori, s-a organizat un concurs, iar din juriu a facut parte si regretata Mihaela Runceanu. Ea m-a reperat si a insistat foarte mult sa vin la ea, la clasa, la Scoala Populara de Arta. Initial, m-am codit. Nu eram sigura de talentul meu, eram si foarte timida... In fond, eu ajunsesem sa cant nu fiindca visasem vreodata sa urc pe scena, ci datorita mamei. Visul acesta a fost al ei. Ca in romane, mama si-a dorit sa faca muzica, dar tineretea ei a fost grea, Fat-Frumos care s-o cheme la bal a lipsit, asa ca dorinta ei a ramas ingropata, pana cand, avandu-ma pe mine, si-a transferat visul si m-a impins de la spate sa-l indeplinesc. Inca din anii de gradinita, eu am inceput sa recit tot felul de poezii, sa dansez si sa cant. Si-asa m-am tot zbenguit pana in 1980, dar sincer, fara sa ma gandesc, la modul serios, c-am sa reusesc in profesia asta. Ba si mai mult, imi spuneam ca n-ai cum sa patrunzi in mediul artistic daca nu provii dintr-o familie sus-pusa. Or, eu ma trag dintr-o familie simpla, dar o familie curata, cu valorile morale respectate, care m-a crescut in spiritul bunului simt, al respectului fata de cei mai invatati decat tine si al lucrului facut cu seriozitate. In cele din urma, la insistentele Mihaelei Runceanu, m-am dus la Scoala Populara de Arta. A fost un pas inspirat”, declara Marina Florea pentru  „Formula AS” in 2009.

In 1983 Marina Florea a participat la Festivalul National de muzica usoara de la Mamaia si a castigat trofeul la sectiunea Interpretare cu piesa "Marea mea iubire marea" compusa de George Grigoriu.

In plan personal, cantareata de muzica usoara nu este casatorita si nu are copii... „Dupa cum spunea o prietena de-a mea: daca o femeie nu s-a maritat pana la 45 de ani, atunci proasta sa fie sa se mai marite dupa. Eu chiar ma simt bine asa. Singuratatea nu e neaparat o povara, ci poate sa fie de-a dreptul un rasfat. Iar eu, oricum, nu sunt singura. Am o familie minunata, care e compusa din mama mea, din fratele meu, sotia lui si baietelul lor, care are 3 anisori (n.red.-in varsta de sapte ani, in prezent) si, nu in ultimul rand, din prietenii mei. Iar cand spun prieteni, ma refer nu la "amici", ci la persoane pe care ma pot baza oricand, pe care pot sa-i sun si la doua noaptea si ei sa-mi sara in ajutor”, marturisea artista in acelasi interviu.

Premii obtinute:
Premiul I la Festivalul Bucuresti '82;
Premiul al-III-lea la Festivalul "Lotca de Aur" de la Braila in 1982;
Premiul Juriului la Festivalul National de muzica usoara Mamaia 1983, sectiunea Creatie;
Premiul al-III-lea la Concursul International de muzica de la Praga in 1984;
Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din Romania ii decerneaza in 1993, Premiul la categoria "Cea mai buna voce a anului";
Melodiile prezentate de Marina Florea la diferite editii ale Concursului de Televiziune "Slagare in devenire" detin frumoase distinctii.

Participari la realizarea coloanelor sonore ale filmelor:
"Omuletul" (1984, regia Ion Popescu-Gopo);
"In fiecare zi mi-e dor de tine" (1988, regia Gheorghe Vitanidis);
"Un studio cauta o vedeta" (1989, regia Nicolae Corjos);
"Atac in biblioteca" (1991, regia Mircea Dragan).
De asemenea, apare in spectacolele Teatrului de Revista "Constantin Tanase" din Bucuresti si sustine programe muzicale-recital in nightcluburi precum: Melody Athenée Palace,Odobesti, International din Olimp.

de Redactia - 8927 afisari
 
         
 
3.0 - 1 voturi