La multi ani, George Ivascu!
    -
 

La multi ani, George Ivascu!

Data nasterii: 15 Februarie 1968
Actorul George Ivascu s-a nascut pe 15 februarie 1968, in Bucuresti. Din 1993 a activat ca actor la Teatrul de Comedie, iar din 1996 a activat ca actor la Teatrul National „I.L. Caragiale”, Bucuresti (TNB). In anul 2006 infiinteaza Teatrul Metropolis din Bucuresti, devenind directorul si managerul acestuia si contribuind la stralucirea si maretia realizarilor acestuia in oferta de spectacole din Bucuresti, de la piese de teatru, concerte, workshop-uri si muzicaluri.

Dupa ce si-a luat doctoratul in Artele Spectacolului, cu tema “ Logica absurdului in arta spectacolului din secolul XX “, a incercat si regie si in prezent, pe langa toate aceste activitati este conferentiar universitar doctor la Universitatile nationale de arta teatrala si cinematografica din Bucuresti si Sibiu, unde impartaseste din experienta sa studentilor.

Pe 13 mai 2004, presedintele Romaniei Ion Iliescu i-a conferit Ordinul Meritul Cultural in grad de Cavaler, Categoria D - "Arta Spectacolului", „in semn de apreciere a intregii activitati si pentru daruirea si talentul interpretativ pus in slujba artei scenice si a spectacolului”.

In plan personal, George Ivascu este casatorit cu Alice Barb, colega sa de promotie, de care s-a indragostit in 1989. A jucat in piesele montate de aceasta, a infiintat impreuna cu ea si cu fratele acesteia (Nagy Robert – prim solist al Operei Romane din Bucuresti ) compania teatrala „Of-Of”.

Iubesc aceleasi filme, aceiasi actori, jocurile pe calculator, avand si pasiuni comune (ezoterismul, povestile SF si excursiile). Cei doi au divortat in termeni amiabili in septembrie 2007 (motivul: lipsa copiilor din familie), dar s-au reimpacat dupa numai o luna si s-au recasatorit.

Filmografie:
Nunta muta (2008)
Bunraku (2010)
Nunta muta (2008)
Cuscrele (2005)
Modigliani (2004) - Moise Kisling
Rivoglio i miei figli / Totul pentru copiii mei (2004)
Ulita spre Europa (2004) - Euroconsultantul
Finding Nemo / In cautarea lui Nemo 3D (2003) - Marlin (versiune romana)
Accords et à cris (2002) - Antoine Veber
Amen. / Amen (2002) - croitor
Faimosul Paparazzo (1999)
Nekro (1997) - Andrei
Une mere comme on n'en fait plus (1997) - Pierrot
Asfalt Tango (1995)
Terente - Regele baltilor (1995) - bolsevicul bandit Max Volkovici
Pepe & Fifi / Pepe si Fifi (1994)
Undeva in Est (1991)
Liceenii (1987)

de Redactia - 3030 afisari
 
         
 
3.0 - 1 voturi