La multi ani, Andrei Rosu!
    -
 

La multi ani, Andrei Rosu!

Data nasterii: 19 Ianuarie 1987
Actorul Andrei Rosu s-a nascut in Botosani pe 19 ianuarie 1987. A fost elev al Grupului Scolar Industrial „Dimitrie Negreanu”, perioada in care credea ca va deveni un bun biolog, dar lucrurile nu au fost chiar atat de simple... Pentru ca a vrut teatru si a plecat intins la Bucuresti, imediat ce a terminat liceul in Botosani.

Andrei Rosu a jucat, mai intai, in trupa de teatru a liceului, coordonata de Florin Aionitoaei si apoi de Eduard Sandu, actori ai Teatrului „Mihai Eminescu” Botosani.

Ajuns la Bucuresti, Andrei a intrat la Universitatea de Arta Teatrala si Cinematografica dupa un examen deloc usor, devenind in scurt timp unul dintre cei mai buni studenti ai UNATC din generatia sa. A fost selectat de regizorul si profesorul sau, Victor Ioan Frunza, sa joace, alaturi de el, intr-un spectacol al Teatrului National din Bucuresti.

Dupa care a urmat succesul... Premii de interpretare - la Festivalul Lyceum Botosani (2004, 2005), Festivalul Yorick Piatra-Neamt (2005) si Festivalul de Teatru organizat de A.N.T Bucuresti(2005); premiul de interpretare la sectiunea recitare de poezii si monolog (concurs international organizat de Colegiul "Mihai Eminescu" Bucuresti); locul II la concursul national de poezie "Floare Albastra" (2003,2004), locul I la acelasi concurs (2005) si locul II la concursul international de poezie "Alexandru Sihleanu"(2004).

A jucat alaturi de Gheorghe Dinica, Marin Moraru, Florin Zamfirescu, Dan Condurache, Florina Cercel, Gheorghe Visu, Vladimir Gaitan, Alexandru Arsinel, Marian Ralea sau Stela Popescu, dar si cu Ioana Ginghina si Alexandru Papadopol, in „Pariu cu viata”, „Narcisa Salbatica”.

In octombrie 2012, Anca Florescu, actrita si cantareata, insarcinata pe atunci in sase luni, si Andrei Rosu au devenit sot si sotie.

Filmografie:
„Fuga” (2009)
„Passing Dog” (2009)
„Fratele lui Dan” (2008)
„Ultimii clienti” (2008)

de Redactia - 4496 afisari
 
         
 
3.0 - 1 voturi