Astazi este ziua lui Robert Turcescu. La multi ani!
    -
 

Astazi este ziua lui Robert Turcescu. La multi ani!

Data nasterii: 03 Mai 1975
Robert Turcescu s-a nascut la Pitesti, pe 3 mai 1975. Este unul dintre cei mai respectati realizatori de talk show-uri de la noi din tara, datorita crearii unei reputatii de profesionist in domeniul sau de activitate.

In 1997 a terminat Scoala Superioara de Jurnalistica din Bucuresti, iar in 1998 Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii din cadrul Universitatii Bucuresti.

Debutul in presa si l-a facut in 1993 la Curierul National. A scris si la Pop Rock & Show, Ziua si Evenimentul Zilei. In continuare evolueaza la radio, intai la Radio Total unde devine redactor-sef la varsta de 23 de ani. In anul 2000 este numit redactor-sef la Europa FM unde devine realizatorul emisiunii Romania in direct din anul 2000, dar renunta la ea. In anul 2002, aceasta emisiune a primit Premiul CNA pentru cel mai bun talk show radio.

In paralel cu emisiunea de la Europa FM se implica in conducerea trustului Realitatea-Catavencu. Are o emisiune la Realitatea TV, scrie la Cotidianul (unde este redactor sef intre 2004-2005). Emisiunea TV cu numele 100%, devine un talk show popular, fiind premiata in 2004 ca cel mai bun talk-show din televiziune de catre Asociatia Profesionistilor de Televiziune. In timp emisiunea pierde substanta si iese din emisie, dar revine in 2009.

In 2008 lui Robert Turcescu i se impune sa renunte la emisiunea de la Europa FM pentru nou-infiintatul Realitatea FM, unde se muta cu tot cu emisiune, luand in primire postul de director executiv. Numele noii emisiuni este „Romania vorbeste”.

De la sfarsitul lunii septembrie a anului 2010, isi va relua emisiunea "100%", la postul de televiziune B1 TV. Incepand cu 10 octombrie 2011, realizeaza emisiunea „Sub semnul intrebarii”, tot la B1 TV, un talk show cu public, difuzat in direct, de luni pana joi.

In 2013, acesta a participat si la Selectia Nationala a Eurovisionului, impreuna cu trupa Casa Presei, ajungand pana in finala, unde a pierdut-castigatorul a fost contratenorul Cezar Ouatu, care ne va reprezenta anul acesta la Malmo, Suedia.
In plan personal, Turcescu are o relatie de lunga durata cu Oana Sarbu si o fetita (Ioana) din prima casatorie.

de Redactia - 2913 afisari
 
         
 
3.0 - 1 voturi