Astazi este ziua lui Mitica Popescu. La multi ani!
    -
 

Astazi este ziua lui Mitica Popescu. La multi ani!

Data nasterii: 02 Decembrie 1936
Mitica Popescu s-a nascut pe 2 decembrie 1936, la Bucuresti. Maestrul Mitica Popescu este caracterizat ca un "actor de mare farmec personal, sarcasmul pigmentandu-i cu stralucire creatiile complexe, deopotriva dramatice, comice si muzicale, alaturi de aparitiile in emisiunile de divertisment, ii intretin marea popularitate de vedeta nationala". In prezent, joaca pe scena Teatrului Mic din Bucuresti iar in 2009 a primit premiul pentru intreaga activitate la Gala Premiilor UNITER. A fost casatorit cu actrita Leopoldina Balanuta. Pe langa proiectele din teatru, actorul este si gazda emisiunii de la TVR “D-ale lui Mitica”. A jucat in numeroase filme, cum ar fi „Pacala se intoarce”, „Miss Litoral”, „Morometii”, „Trenul cu aur”, „Casatorie cu repetitie”, „Mitul lui Mitica”, „Zidul”, dar si in numeroase piese de teatru, precum, Monstrii sacri, Sonata fantomelor, Colonia ingerilor, Sluga la doi stapani, Alex si Morris.

In viata sa a existat si o perioada neagra, cand, timp de trei ani, a fost incarcerat (a intrat in inchisoare pe 9 februarie 1959 si a fost eliberat in 1961), printre care si colonia de munca de la Periprava.

Actorul Mitica Popescu a fost decorat la 13 decembrie 2002 cu Ordinul national Serviciul Credincios in grad de Cavaler, alaturi de alti actori, „pentru devotamentul si harul artistic puse in slujba teatrului romanesc, cu prilejul implinirii unui veac si jumatate de existenta a Teatrului National din Bucuresti”.

Tot astazi ii uram „La multi ani!” si lui Edi Petrosel, dar si lui Leo Iorga.

Filmografie:
Umilinta (2011) - Sandu
Ticalosii (2007) - ospatarul Marian
Pacala se intoarce (2006) - taran
Sistemul nervos (2005) - Dr. Smantanica
Lotus (2004) - Manasia
Dulcea sauna a mortii (2003) - Mutul
...Sub clar de luna (TV) / ...Sub clar de luna (2002)
Matraguna (2002)
Tandretea lacustelor (2002)
Turnul din Pisa (2002) - "Colonelul" de Politie
Valsul lebedelor (2002)
Razbunarea femeii paianjen (TV) / (1999) - sotul
Don Juan sau dragostea pentru pentru geometrie (TV) / (1997)
Sarpele (1996) - Jorj
Pacatul (TV) / (1995) - Pacatosul
Simpozionul (1995)
Cel mai iubit dintre pamanteni (1993) - securist
Chira Chiralina (1993)
Inceputul adevarului / Oglinda (1993)
Rosenemil (1993)
Ce zi frumoasa! (TV) / (1992)
Ramanerea (1992)
Miss Litoral (1990)
Pasaj (1990)
Trenul de aur (1989)
Danga langa (TV) / (1988) - redactorul
Drumet in calea lupilor (1988)
Morometii (1988) - Cocosila
Secretul armei secrete (1988)
Un studio in cautarea unei vedete (1988)
Cantec in zori (TV) / Cantec in zori (1987) - Ciucea
Casatorie cu repetitie (1985)
Emisia continua (1985)
Glissando (1985)
Promisiuni (1985)
Sper sa ne mai vedem (1985)
Fapt divers (1984) - ziaristul Freneticul
Un saltimbanc la Polul Nord (1984)
Fram (1983)
Hangita (TV) / Hangita (1983) - Marchizul di Forlipopoli
Imposibila iubire (1983)
Lumini si umbre: Partea II (1982)
De ce trag clopotele, Mitica? (1981)
Inghititorul de sabii (1981)
Intoarce-te si mai priveste o data (1981)
Lumini si umbre: Partea I / Lumini si umbre (1981)
Non Stop (1981)
Saltimbancii (1981)
Vanatoarea de vulpi (1980)
Avantul liftuletului (TV) / Avantul liftuletului (1979) - muncitor
Clipa (1979)
Vacanta tragica (1979)
Doctorul Poenaru (1978) - Preot
Gustul si culoarea fericirii (1978)
Mania (1977)
Statuia (1977)
Tufa de Venetia (1977)
Mere rosii (1976) - procuror
Serenada pentru etajul XII (1976)
Tanase Scatiu (1976) - Lefter
Zidul (1975) - ilegalistul Manea
Dincolo de nisipuri (1974) - Romniceanu
Asta seara se improvizeaza - D-nul Plamiro

de Redactia - 2236 afisari
 
         
 
3.0 - 1 voturi