Astazi este ziua lui Mircea Badea. La multi ani!
    -
 

Astazi este ziua lui Mircea Badea. La multi ani!

Data nasterii: 24 Februarie 1974
Mircea Radu Badea s-a nascut la Bucuresti pe 24 februarie 1974. Realizatorul emisiunii „In gura presei” de la Antena 3 a absolvit Liceul de Informatica si Facultatea de Cibernetica din Capitala. El a debutat la Radio Total in 1990, unde era directoare o prietena a mamei sale, Jeana Gheorghiu. Si-a inceput cariera in televiziune prezentand emisiuni la diferite posturi romanesti: Tele 7 abc (unde a debutat, descoperit de Mihai Tatulici si Jeana Gheorghiu), Antena 1, Realitatea TV, Pro TV, Prima TV, alaturi de Teo Trandafir, la inceput. Cei doi formau un cuplu in emisiuni de divertisment precum „Buna dimineata, Romania” la Tele 7 abc din 1994 si apoi „Dimineata devreme” si „Teo si Mircea Sou” la Antena 1, intre 1997 si 2000.

In 2000, Teo Trandafir a revenit in trustul Media Pro, cu o serie de emisiuni la Pro TV, timp in care Mircea aparea la postul concurent Antena 1, cu un format de emisiune nocturn, alaturi de Oreste Scarlat Teodorescu.

Dupa cativa ani, Mircea Badea a renuntat pentru o perioada la activitatea din televiziune, concentrandu-se pe afaceri (o fabrica de chibrituri la Gherla, cumparata in 2003), initiativa in care a intampinat numeroase obstacole si care in cele din urma a esuat.
Din noiembrie 2007, Mircea Badea a realizat emisiunea „Traficantii”, difuzata de luni pana vineri, intre orele 18-19, de postul de radio News FM. In prezent colaboreaza si cu Radio Zu, unde are o emisiune saptamanala in care dezbate diverse probleme cu oamenii obisnuiti de la celalalt capat al firului.

Pe langa televiziune, Mircea Badea a jucat si in filme, in roluri secundare: „Oglinda” (1993), „Triunghiul mortii” (1999) in regia lui Sergiu Nicolaescu, „Pitici si tatici” (serial de televiziune – 2003), in regia lui Misu Marinescu, „Milionari de weekend” (2004), „Tonomatul de pe 3 (serial de televiziune – 2005) - in regia lui Sorin Oancea.

In plan personal Mircea Badea are o relatie cu prezentatoarea tv Carmen Bruma.

 

de Redactia - 3372 afisari
 
         
 
3.0 - 1 voturi