Astazi este ziua lui Ilie Balaci. La multi ani!
    -
 

Astazi este ziua lui Ilie Balaci. La multi ani!

Data nasterii: 13 Septembrie 1956
Ilie Balaci s-a nascut pe 13 septembrie 1956, la Bistret (Dolj). Supranumit si „Minunea blonda”, Balac a inceput sportul la sapte ani si jumatate cu Piturca, cu fratii Bondici, Calin, Rosca, si prietenii sai din cartier. Cariera sa de fotbalist se leaga de marile succese obtinute de Universitatea Craiova la inceputul anilor 1980. Cel mai de seama reprezentant al Craiovei Maxima, Ilie Balaci a avut cea mai fasta perioada a carierei sale in anii 1980, cand impreuna cu colegii sai de la Universitatea Craiova au deschis drumul echipelor romanesti in Cupele Europene, fiind prima echipa din Romania care a reusit cu adevarat sa "scoata capul in Europa".

A mai evoluat la alte doua echipe din Romania si anume F.C. Olt Scornicesti si echipa din Capitala cu care rivaliza in campionat Universitatea Craiova, Dinamo Bucuresti. Nu dupa mult timp, pentru Ilie Balaci au inceput sa curga ofertele din strainatate. Una dintre ele, si cea mai fabuloasa, a venit de la AC Milan: un salariu de 200.000 de dolari pe an, iar suma de transfer sa fie de 2,4 milioane de dolari. O alta oferta pentru el venise de la echipa franceza Paris Saint-Germain, insa nu a putut da curs niciuneia dintre cele doua deoarece a urmat o perioada crancena pentru cariera sa, una presarata cu accidentari, iar viata sa sportiva a luat o turnura neasteptata. Cea mai grava dintre ele, care practic a pus punct carierei de fotbalist a lui Balaci, a fost provocata de fundasul baimarean Vasile Arezanov, intr-un meci de campionat, jucat la Baia Mare, pe 21 februarie 1984.

Ulterior, Balaci a devenit antrenor. Din aceasta postura, desi nu a avut aceleasi succese in vremea cand juca pe teren, a avut totusi performante notabile cu echipe din Africa de nord si zona tarilor arabe.

In plan personal, Ilie Balaci este casatorit si are doua fiice.

de Redactia - 1845 afisari
 
         
 
3.0 - 1 voturi