Astazi este ziua actritei Carmen Tanase. La multi ani!
    -
 

Astazi este ziua actritei Carmen Tanase. La multi ani!

Data nasterii: 18 Ianuarie 1961
Carmen Tanase s-a nascut pe 18 ianuarie 1961, la Ploiesti. Dupa ce a urmat cursurile Liceului Pedagogic din Ploiesti, intre 1984 Carmen Tanase a absolvit  Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti, sectia Actorie, la clasa Olgai Tudorache, de care a ramas foarte atasata, si a asistentei Adriana Popovici. A fost colega de promotie cu Oana Pellea, Radu Duda (devenit intre timp Alteta, principe de Hohenzollern-Veringen), Carmen Ciorcila, Carmen Trocan, Bogdan Gheorghiu, Marina Procopie, Mihai Verbitchi, Adrian Paduraru, Dan Badarau etc.

Ca studenta, Carmen Tanase a jucat, printre altele, in „Demonii”, dramatizare dupa romanul omonim de F.M. Dostoievski, „Joia dulce”, dupa John Steinbeck, si „Suflete tari” de Camil Petrescu (spectacol de absolvire). A debutat pe o scena profesionista alaturi de Olga Tudorache si de Radu Duda, colegul ei de la Actorie, in rolul Foca din piesa „Fluturi”, fluturi de Aldo Nicolaj, regizata de Cristian Hadjiculea la Teatrul Foarte Mic din Bucuresti (data premierei: 26 octombrie 1982), spectacol preluat ulterior de Teatrul National din Iasi.

Intre 1984 si 1990, actrita a jucat pe scena Teatrului National "Vasile Alecsandri" din Iasi, iar din 1990 este actrita la Teatrul Odeon, din Bucuresti.

A intrat si in lumea telenovelelor, unde a jucat in "Lacrimi de iubire", "Iubire ca in filme" insa rolul care a consacrat-o in televiziune este cel al Flacarei Potcovaru din "Inima de tigan".

In plan personal, ea a fost casatorita cu criticul de teatru Victor Parhon, care s-a stins din viata in anul 2000, dupa o boala grea. Din acest mariaj a rezultat un fiu, Tudor (nascut in  1989), absolvent de regia de film.

De asemenea, Carmen este o mare iubitoare de animale. A avut o catelusa pe nume Pacina, la care a tinut in mod deosebit. In acest moment are trei caini (Brana - primita de la Oana Pellea, Bobita, Ruti), trei pisici (Suspiria Thaisa Calvitia Nosferatu - o pisica egipteana, fara par, Boxi si Acasha), o iguana si o broasca testoasa...

de Redactia - 3748 afisari
 
         
 
3.0 - 1 voturi