Astazi este ziua Violetei Andrei. La multi ani!
    -
 

Astazi este ziua Violetei Andrei. La multi ani!

Data nasterii: 29 Martie 1941
Violeta Andrei s-a nascut pe 29 martie 1941, la Brasov. Violeta a debutat pe ecrane cu filmul „Golgota” (1966, regia Mircea Dragan), dupa ce a absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica in anul 1965. Ulterior a jucat in peste 60 de filme romanesti, dar si in filme straine. Debutul pe scena si l-a facut la Teatrul Giulesti, actualul Teatru Odeon, apoi a jucat pe scena Teatrului Lucia Sturdza Bulandra din capitala. A interpretat zeci de roluri, printre care Roxana din Cyrano de Bergerac de Edmond Rostand, Ana Petrovna in Ivanov de A.P. Cehov, Ilona din Joc de pisici de Orkeny Istvan, Laura din Menajeria de sticla de Tennessee Williams, Dana din Ancheta asupra unui tanar care nu a facut nimic de Adrian Dohotaru, Elmira din Tartuffe de Moliere, Madeleine Bejart din Cabala bigotilor de Mihail Bulgakov, etc.

S-a casatorit din facultate cu Stefan Andrei, fost ministru de Externe, iar in 1990 a fost indepartata din Teatrul Bulandra. Cei doi s-au cunoscut la Festivalul Mondial al Tineretului si Studentilor, pe vremea cand Violeta era actrita, iar Stefan, asistent universitar la mai multe facultati cu profil tehnic.

La televiziune, Violeta Andrei a jucat in seriale ca Musatinii, Saltimbacii, Neinfricatii, Un agust in flacari, Amantul marii doamne Dracula, Lumini si umbre, Pacatele Evei (2005). A inregistrat zeci de cantece la radio, are un disc numit Muzica din film - Violeta Andrei, a cantat pentru coloana muzicala a filmelor Veronica si Veronica se intoarce.

de Redactia - 3455 afisari
 
         
 
3.0 - 1 voturi