Astazi este ziua Emiliei Popescu. La multi ani!
    -
 

Astazi este ziua Emiliei Popescu. La multi ani!

Data nasterii: 02 Martie 1966
Emilia Popescu s-a nascut pe 2 martie 1966 intr-o familie de artisti. Mama sa, Malu Iosif, a fost o talentata balerina, acum coregraf-colaborator permanent al trupei lui Dan Puric, iar tatal, plecat in lumea de dincolo exact cand Emilia o aducea pe lume pe fetita ei, a fost un foarte apreciat actor la Opereta, Emil Popescu. In 1988 actrita a absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica “I.L. Caragiale” Bucuresti, la clasa prof. Olga Zamfirescu, Florin Zamfirescu.

Debutul si l-a facut in 1985, inca din timpul facultatii, in rolul Ilincai din filmul “Morometii”, regizat de Stere Gulea. De asemenea, a avut un rol memorabil, alaturi de inegalabilul Florin Piersic, in piesa “Straini in noapte”, in regia lui Radu Beligan. Actrita a Teatrului de Comedie, Emilia Popescu a jucat si pe scena Teatrului National in “Jocul Ielelor” in stagiunea 2009-2010. In plus, este o prezenta dinamica si reconfortanta intr-o serie de divertiment la ProTV (“Dansez pentru tine”) si TVR.

Desi a avut multe succese, Emilia Popescu si-ar fi dorit sa joace si „in genul” sau preferat, musicalul. „Povestea comediei muzicale e trista la noi. De dorul ei si de dorul divertismentului ma stingeam si ma hotarasem sa plec in strainatate. Facusem multe demersuri, dar in trei ani nu-mi iesea mai nimic. Ajunsesem la disperare, cand, dintr-o data, intr-o singura saptamana, au aparut trei propuneri si toate foarte tentante. Am ales-o, cred eu, pe cea mai potrivita pentru mine: Teatrul de Comedie. Acolo, un regizor care ma pretuia inca din Institut, Gelu Colceag, mi-a oferit un rol dupa care tanjeam: Maria din "A douasprezecea noapte" de Shakespeare. Succes nebun, adevarata bucurie pentru toti cei care joaca in spectacol: pentru Stefan Banica, partenerul meu ideal de show-uri muzicale pentru micul ecran, Tudor Chirila, Dorina Chiriac, Teodosiu si ceilalti”, declara actrita Teatrului Bulandra intr-un interviu acordat publicatiei saptamanale „Formula As”.

Pe 13 decembrie 2002, aceasta a fost distinsa cu Ordinul national Pentru Merit in grad de Cavaler, alaturi de alti actori, „pentru devotamentul si harul artistic puse in slujba teatrului romanesc, cu prilejul implinirii unui veac si jumatate de existenta a Teatrului National din Bucuresti”.
In anul 2009, Emilia Popescu a divortat de muzicianul Ionut Stefanescu, cu care are o fiica, pe nume Maria, in varsta de 16 ani.

Filmografie:
Agentia matrimoniala (2005)
Cumpar dog arlechin (TV) / (1997) - psihiatra Luiza
Transfer de personalitate (TV) / Transfer de personalitate (1996)
Un été inoubliable / O vara de neuitat (1994)
Cum va place? (1992)
Va fi candva un Oscar (TV) / Va fi candva un Oscar (1992)
Divort...din dragoste / Divort din dragoste (1991) - Angela Cantemir, sotia lui Dan
Sanda (1990)
Liliacul infloreste a doua oara (1988) - Dana
Morometii (1988) - Ilinca
In fiecare zi mi-e dor de tine (1987)

de Redactia - 2469 afisari
 
         
 
3.0 - 1 voturi