La multi ani, Michele Placido!
    -
 

La multi ani, Michele Placido!

Data nasterii: 19 Mai 1946
Actorul si regizorul italian Michele Placido s-a nascut pe 19 mai 1946, in Ascoli Satriano (Italia). Tatal sau, Beniamino, este originar din Rioner in Vulture, in timp ce mama sa, Maria Lazzetti, provine din provincia Foggia.
Neavand intotdeuna cele mai bune rezultate, cariera lui Michele a luat intorsaturi diferite, cateodata traversate cu emotie si entuziasm, uneori alunecand spre un exces de presupunere artistica, iar alteori creand opere marete, ca si cel mai desavarsit film al sau “Romanzo criminale”.
Actorul italian alege totusi sa se dedice lumii spectacolului, urmarindu-si inclinatia naturala spre reprezentatie: studiaza la “Accademia Nazionale d’Arte Drammatica” si debuteaza in teatru in 1970, cu piesa “Orlando Furioso”, realizata de regizorul Luca Ronconi.

In plan personal, in 1988, Placido l-a avut pe Ingio (fiu extraconjugal), cu Virginie Alexandre, cu actuala sotie, Federica Vincenti, l-a avut pe Gabriele (2006). De asemenea, cu fosta sotie, Simonetta Stefanelli, de care a divortat in 1994, i-a avut pe Violante (1976), actor si cantaret, pe Michelangelo (1990), si pe Brenno (1991).

Filmografie:

Amici miei - Come tutto ebbe inizio / (2011)
Manuale d'amore (2011)
Genitori e figli. Istruzioni per l'uso (2010)
Baarìa (2009)
Estrenando sueños (2009)
Il grande sogno (2009)
Aldo Moro - Il presidente (2008)
Il sangue dei vinti (2008)
L'ultimo padrino (2008)
La luna nel deserto (2008)
Smutek paní Snajdrové (2008)
2061: Un anno eccezionale (2007)
Piano, solo / Solo de pian (2007)
SoloMetro (2007) - Enrico Alvari
Arrivederci amore, ciao! (2006)
Assunta Spina (2006)
Commediasexi (2006)
Karol, un Papa rimasto uomo (2006)
La sconosciuta (2006)
Le rose del deserto (2006)
Il Caimano (2005)
Il grande Torino (2005)
Romanzo criminale (2005)
L'Amore ritorna (2004)
L'odore del sangue (2004)
Il posto dell'anima (2003)
Soraya (2003)
Un papa quasi perfetto (2003)
Searching for Paradise (2002)
Tra due mondi (2001)

de Redactia - 2620 afisari
 
         
 
3.0 - 1 voturi