La multi ani, Marian Ionescu!
    -
 

La multi ani, Marian Ionescu!

Data nasterii: 25 Octombrie 1962
Fondatorul grupului Directia 5, Marian Ionescu (clape) s-a nascut pe 25 octombrie 1962 la Bucuresti. Compozitor, Marian Ionescu canta la chitara bas si la claviaturi - inainte a mai colaborat cu formatiile Timpuri Noi si Grupul B 22.
In anul 1996 se produce o importanta ruptura intre membrii trupei. In perioada 1996-1997 in Romania erau doua trupe Directia 5, una sub conducerea lui Florin Ionescu si cealalta condusa de Marian Ionescu-Directia 5 si Loredana, care din pacate la scurt timp se destrama.
In anul 1998, Marian Ionescu reinfiinteaza Directia 5 intr-o noua formula, Marius Keseri, Nicu Damalan si Cristi Enache. De-a lungul carierei, Directia 5 a devenit una dintre cele mai iubite trupe, lansand nu mai putin de 15 albume cu multe hituri si a obtinut premii importante pentru performantele muzicale.
Marian Ionescu este colectionar de instrumente muzicale, detine un numar impresionant de chitari bass, keyboars si chitari acustuce, fiind muzicianul si compozitorul cu cele mai performante instrumente din Romania.
El detine si studioul de inregistrari Artist Directia 5, unde formatia a “tras” toate albumele din 1998 pana in prezent. Carmin Ionescu, fiul sau, ii calca pe urme si canta tot la chitara bas, in trupa pop-rock Replik.

de Redactia - 3564 afisari
 
         
 
4.3 - 3 voturi